Šćekić: Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije

Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije i osjećaj ponosa i odgovornosti koji dolazi sa tim, kazao je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je, otvaraći Sajam sporta na podgoričkom Trgu nezavisnosti, istakao da je zadovoljan što su zajedno u mogućnosti da obilježe Dan reprezentacija Crne Gore, na način koji slav duh sportskog zajedništva predanosti i istrajnosti.

“Кada govorimo o reprezentacijama, nije dovoljno samo istaći njihove uspjehe na sportskom terenu. Reprezentacija je simbol našeg nacionalnog ponosa, predstavljajući naše vrijednosti – snagu i sposobnost da se izborimo za uspjeh”, rekao je Šćekić.

Govoreći o uspjesima reprezentacija, on je naglasio da se ne može zanemariti značaj školskog sporta kao temelja na kojem počiva sportski duh.

“To je mjesto gdje se mladi talenti oblikuju, razvija karakter i gdje rastu budući šampioni”, rekao je Šćekić.

Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

On se zahvalio sportistima koji svojim naporima, požrtvovanošću i strašću čine Crnu Goru ponosnom.

Sajam sporta okupio je predstavnike 36 sportskih saveza, koji su na promotivnim štandovima sa nacionalnom sportskom opremom, istakli stručne i edukativne brošure, ali i rekvizite za bavljenje navedenim sportom.

Štandove su, osim Šćekića, obišli su potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

Prvo čovjek nacionalnog olimpijskog komiteta kazao je da je zadovoljan posjetom i odzivom sportskih saveza.

Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

“Dinamično je, ljepa energija i jako puno djece je prisutno. Nadam se da će ih to zainteresovati da se bave sportom. Posjećenost je odlična, odziv sportskih saveza takođe, što jako raduje”, kazao je Simonović.

Svaki savez imao je i prezentere svojih sportova, a posjetioci su na Trgu nezavisnosti imali priliku da vide i trkački automobil Auto-karting saveza.

30. kolo: Dečić gostuje Petrovcu, Budućnost domaćin Rudaru

Perišić pozvao 20 igrača za dvomeč sa Maltom