Sutjeska spremna za brejk i polufinale

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga

Sa pet poena minusa Sutjeska je otputovala u Novi Sad na revanš meč četvrtfinala NLB ABA2 lige protiv Vojvodine koja je slavila (89:84).

U srijedu od 17 sati – slijedi odlučujućih 40 minuta.

„Mi kad smo kompletni možemo da igramo sa svakim. Imamo šansu, nadamo se, pokušaćemo da pobijedimo i plasiramo se u polufinale“, kazao je Ilija Goranović.

„Analizirajući prvu utakmicu, stava sam da smo mogli puno bolje, naročito u odbrani. Nismo ispoštovali neke taktičke stvari, koje smo spremali, posebno u fazi defanzivnog skoka. Generalno, rezultat je dobar, koliko mi nismo bili dobri u defanzivnim zadacima. Pokušaćemo da ispravimo greške u meču koji nam slijedi u Novom Sadu i ako te greške svedemo na minimum – što se tiče defanzivnog skoka i defanzivne tranzicije, što su radni elementi – sigurno da nismo bez šansi. Naprotiv, mi defanzivno igramo mnogo bolje i moramo da odigramo sjajnu utakmicu u odbrani“, rekao je trener Miloš Minić.

Sutjeska u kompletnom sastavu stiže u Novi Sad.

„Za prvu utakmicu nismo imali Vladimira Tomaševića, koji je tek počeo da trenira i Iliju Goranovića, koji je tri dana bio pod temperaturom i terapijama, a stavio se na raspolaganje. Velika zahvalnost momcima što su se stavili na raspolaganje treneru i klubu. U Novi Sad ne idemo sa bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače“, rekao je Minić.

Nikola Kočović je u prvom susretu ubacio 15 poena.

„Imamo deficit od pet poena nakon prvog meča, što nismo očekivali. U igri smo, mislim da imamo šanse da izborimo polufinale. Idemo u Novi Sad da probamo da nadoknadimo pet poena deficita, pobijedimo i plasiramo se u polufinale. Znamo gdje smo griješili u prvoj utakmici. Sigurni smo da možemo da odigramo bolje – i u odbrani i u napadu. Tražićemo našu šansu da izborimo polufinale. Vojvodina ima sjajnu ekipu, igraju odlično cijele sezone. Neće biti lako, ali je sportski nadati se”.

Poznat spisak “Drim tima” za Pariz: Lebron, Kari, Durent…

Drugi meč finalne serije: Budućnost domaćin Budvi