Đina Jauković: Teška grupa…

Foto: www.facebook.com/BBHOfficiel

Crnogorske rukometašice na predstojećem šampionatu Evrope će igrati u grupi B, a rivali su Rumunija, Srbija i Češka. Dvije selekcije će se plasirati u glavnu fazu.

“Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera. Sva tri tima odlično poznajemo, jer smo imale priliku da igramo protiv njih u posljednje dvije godine. Sa Srbijom smo nedavno imale dva duela u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, dok je Češka bila rival u meču za sedmo mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu u decembru. Sa Rumunijom smo imale sjajan okršaj na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada smo pobjedom u Skoplju, izborile plasman u polufinale, kasnije došle i do medalje”, kazala je Đurđine Jauković i dodala…

“Biće teško, ali idemo korak po korak. Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu i prenesemo što više bodova, nakon toga ćemo praviti dalje planove”.

“Dobile smo možda i najtežu grupu, u kojoj su timovi koje odlično poznajemo i u kojoj nema izrazitog favorita, niti autsajdera. Dobro je to što poznajemo odlično sve rivale, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja u pripremi utakmica. Sa Srbijom smo igrale nedavno u kvalifikacijama, protiv Češke na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dobro pamtimo i duel protiv Rumunije u Skoplju, u kojem smo došle do pobjede koja nam je donijela polufinale na EHF Euro 2022. Rumunija je sada bez Neagu i to svakako značajno mijenja stvari, jer znamo koliko je značila za reprezentaciju i kakva je bila njena saradnja sa pivotom Pinteom”, kaže Ivana Godeč.

Crna Gora takmičenje otvara protiv Srbije, 29. novembra.

Dva dana kasnije rival je Rumunija, a trećeg decembra Češka.

Omladinci raspucani protiv Malte – 4:1

Bajer izbjegao poraz u finišu, Roma opet nadigrala Milan, Atalanta izbacila Liverpul