“Studenti” spremni za revanš sa Zvezdom: Bolja kontrola skoka i što manje izgubljenih lopti

Foto: ABA liga/Dragaan Stjepanović

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak od 18.30 dočekuju Crvenu zvezdu u revanš meču četvrtfinala plej ofa AdmiralBet ABA lige.

“Studenti” su u prvom meču izgubili (83:81) iako su u jednom momentu vodili 18 razlike.

“Vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo ovako da izgledamo tri četvrtine, bili smo baš bolji, ali na kraju je preovladao individualni kvalitet u Zvezdi, koji su odlučili utakmicu”, kazao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Slovenački trener u revanšu očekuje teži meč.

“Očekujemo veći pritisak na lopti od samog početka moramo na to da se dobro spremimo. Ali svejedno imamo dosta samopouzdanja da možemo da igramo sa njima barem neko vrijeme, i onda što govorim igračima kad dolaze teški minuti moramo još više fokusa da imamo da bi mogli doći do još jednog iznenađenja”, rekao je Jakara.

Bek Mateo Drežnjak žali za brejkom u “Štark areni”.

“Od početka smo krenuli utakmicu u jakom ritmu, držali smo kroz cijelu utakmicu prednost čak smo imali i 16, 17 razlike, nažalost nismo uspjeli izdržati do kraja. Ostaje žal što nismo iznenadili Zvezdu”, kazao je hrvatski košarkaš i dodaje….

“Druga utakmica probaćemo ponoviti isto i doći do pobjede. Izgubljene lopte i skok u napadu su nas koštale pobjede gore, i da odgovorimo njihovom pritisku, s tim bi mogli imati šanse za pobjedu”.

Ferstapen najbrži u Kini

Jadran na plus 23 protiv Katara