Posljednji turnir „zimske turneje“ Crnogorske Teqball lige u Bijelom Polju

Foto: TSCG

Nakon uzbudljivih turnira u Podgorici i Herceg Novom „zimska turneja“ Lob bet Montenegrin Teqball League, biće zaključena u Bijelom Polju, u nedjelju 28. aprila.

Najava sezone na otvorenom biće turnir u SC „Nikoljac“, u kom će se nadmetati najbolji crnogorski tekeri u pojedinačnoj, kao i u konkurenciji parova.

Najbliži prvoj „zimskoj kruni“ su Kurjaci, koji su osvojili dosadašnja dva turnira, a bjelopoljski sastav „Borac“, inspirisan domaćim ambijentom, biće jedan od izazivača najboljeg Teqball para Crne Gore.

“Zadovoljstvo mi je što će se treći turnir Crnogorske Teqball lige odigrati u Bijelom Polju. Sigurno je da ćemo, moj partner u dublu Dino Hasanović i ja, imati motiv više da pred domaćom publikom ostvarimo što bolji rezultat. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ljudima iz Teqball Saveza koji rade izuzetne stvari na promociji ovog sporta i koji su za kratko vrijeme stvorili odlične uslove širom Crne Gore za bavljenje Teqball sportom. Takođe, pozvao bih publiku da dođe u što većem broju kako bi se upoznala sa ovim sportom koji je u ekspanziji i koja bi nam bila vjetar u leđa u borbi za što bolji plasman“, kazao je bjelopoljski teker Samir Fetić.

Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje od samog početka podržavaju razvoj Teqball-a kao urbanog sporta, koji posebno privlači mlade sportiste i rekreativce.

“Drago mi je da urbani sportovi kao što je Teqball sve više privlače mlade, i da ovaj sport postaje sve popularniji. Takođe, zadovoljstvo nam je da već nekoliko godina u nizu imamo priliku da budemo stanica Teqball karavana, a uvjeren sam da će ovaj turnir zainteresovati i naše mlade i da ćemo imati učešće ekipa iz Bijelog Polja“, istakao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju.

Svi zainteresovani takmičari rođeni 2008. godine i stariji, mogu se prijaviti za učešće na završnom turniru u dvoranskim uslovima putem Instagram stranice teqball.mne, a već od maja kreće ljetnja sezona i Teqball takmičenje na najatraktivnijim lokacijama širom Crne Gore.

Poraz Ivanovićeve Baskonije u Malagi (VIDEO)

Mladi vaterpolisti Budve prvaci Crne Gore