KSCG i IRF potpisali ugovor o sponzorstvu

Foto: KSCG

Košarkaški savez Crne Gore i Investiciono-razvojni fond (IRF) zaključili su ugovor o sponzorstvu u cilju finansijske podrške crnogorskoj košarci. Ugovor su potpisale predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore Jelena Dubljević i izvršni direktor IRF-a Nikola Tripković.

Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Košarkaškog saveza, a potpisnici ugovora su iznijeli očekivanje da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da će doprinijeti izuzetnim rezultatima talentovanih crnogorskih košarkaša i košarkašica, koje tokom ovog ljeta očekuju brojni izazovi, počev od kvalifikacija za Olimpijske igre, pretkvalifikacija za Mundobasket, te brojni šampionati Evrope u mlađim uzrasnim kategorijama.

-Ovo je godina brojnih izazova i slijedi veoma uzbudljiv period za brojne naše selekcije. Nakon nekoliko sponzorskih ugovora sa više kompanija, drago mi je da smo potpisali ugovor sa Investiciono razvojnim fondom, jer je to dokaz još veće podrške države našem savezu. Hvala IRF-u što su stali uz Savez, a sigurna sam da ćemo velikim radom i dobrim rezultatima njihovo povjerenje opravdati – kazala je Dubljević.

Izvršni direktor IRF-a, Nikola Tripković kazao je da institucija na čijem je čelu, osim svog primarnog cilja, razvoja crnogorske ekonomije, sa zadovoljstvom daje doprinos i društvenoj odgovornosti, kroz podršku razvoja mladih talenata i napretku sporta, kao zdravog stila života.

-Investiciono-razvojni fond je institucija koja snažno podržava mlade ne samo kroz podsticajne kreditne linije za razvoj preduzetništva, već i kroz druge društveno-odgovorne aktivnosti koje za cilj imaju veću inkluziju mladih. Prepoznali smo potencijal, mladost, talenat naših mladih reprezentativaca, ali i entuzijazam i posvećenost Košarkaškog saveza ka stvaranju novih sportskih uspjeha. Radujemo se ostvarivanjem ove saradnje i pružanju podrške talentovanim sportistima. Nastavićemo da podržavamo različite sektore i inicijative koji doprinose razvoju Crne Gore i stvaranju bolje budućnosti za sve građane  – kazao je Tripković.

On je dodao da su uslovi kreditiranja koje IRF ima u ponudi, prilagođeni prioritetima razvoja i kontinuirano će se unaprjeđivati, tako da je posebna pažnja posvećena i zelenoj i digitalnoj tranziciji, promocji preduzetništva kroz podršku mladima u biznisu, kao i projektima razvoja lokalne infrastrukture u crnogorskim opštinama. Takođe, u fokusu IRF-a biće svi razvojni projekti koji generišu otvaranje novih radnih mjesta i unaprjeđenje ukupnog poslovnog ambijenta.

Budućnost za majstoricu, Budva za titulu

Podgorica domaćin Vojvodini u prvom meču polufinala ABA 2 lige, Brnović: Očekujem uzbudljiv dvomeč