Marko Radunović potpisao profesionalni ugovor

Foto: KK Podgorica

Iz stipendista među profesionalce, slijedeći put svojih prethodnika, koji su stipendijski ugovor zamijenili profesionalnim – Marko Radunović, nakon što je proslavio 18.rođendan, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Košarkaškim klubom Podgorica.

Talentovani bek, koji u timu može da pokriva više pozicija, rođen je 11.aprila 2006.godine, a u našem klubu je od 2021.godine. Bio je član tima koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore za kadete, a ove sezone nastupa za juniore, igra B ligu za Podgoricu II, a već je stigao da debituje i za seniorsku ekipu. Kao veoma talentovan igrač još od ranije skrenuo je pažnju trenera, tako da je gotovo svake sezone nastupa za dvije ili tri selekcije.

Marko je danas stavio paraf na ugovor do 2027.godine, a ugovor je potpisao u prostorijama kluba u društvu čelnika kluba – direktora Zorana Vujičića i sportskog direktora Nikole Borilović. Na taj način Košarkaški klub Podgorica nastavio je da ulaže u budućnost prvog tima, dokazajući da rezultat nije uvijek u prvom planu, već da se posebno cijeni trud, rad, talenat, a Marko je svojim odnosom, ponašanjem i nespornim talentom svakako zaslužio povjerenje.

Marko je i reprezentativac Crne Gore – tokom 2022.godine bio je dio kadetske reprezentacije koja je igrala na šampionatu Evrope, dok je prošlog ljeta igrao u B divziji za juniorsku selekcije naše zemlje.

Zajedno do Pariza: U srijedu aukcija sportskih rekvizita

Počinje plej of Evrolige: Ivanović sa Baskonijom u Madridu