Završeno 24. Prvenstvo osnovnih škola Glavnog grada: Najuspješnija OŠ Milorad Musa Burzan

Foto: Sekretarijat za sport /Dejan Lopičić/

Učenici Osnovne škole Milorad Musa Burzan najuspješniji su učesnici 24. Prvenstva osnovnih škola Podgorice, koje je održano u organizaciji Sekretarijata za sport Glavnog grada.

Učenici su se u deset sportova – košarci, basketu, rukometu, odbojci, fudbalu, stonim tenisu, plivanju, šahu, karateu i atletici.

Do trofeja učenici i učenice OŠ Milorad Musa Burzan došli su sa sedam medalja, odnosno plasmana na pobjedničko postolje.

Bili su najsušješniji u muškoj odbojci, muškom fudbalu i plivanju, kao drugoplasirani završili su u ženskom fudbalu, dok su na trećem mjestu završili u ženskoj košarci, muškom rukometu i šahu.

Kao drugoplasirani u generalnom plasmanu završila je OŠ Oktoih sa tri po zlatna i srebrna odličja.

Zlane medalje osvojene su atletičari u muškoj i ženskoj konkurenciji i odbojkašice, a srebrne u plivanju, muškom fudbalu i ženskom rukometu.

Po pet odličja osvojili su OŠ Sutjeska i OŠ Štampar Makarije.

OŠ Sutjeska ima prva mjesta u ženskom rukometu i muškom basketu, druga je bila u muškoj košarci i rukometu, a treća u stonom tenisu.

Timovi OŠ Štampar Makarije dva puta peli su se na najviši stepenik pobjedničkog postolja u košarci za dječake i šahu, uz jedno drugo mjesto u stonom tenisu i dva treća mjesta u karateu i ženskom fudbalu.

Isti broj odličja, ali svih pet srebrnih, ima OŠ Maksim Gorki.

Pehare su na ceremoniji proglašenja najboljih budućim šampionima podgoričkog i crnogorskog sporta uručili poznati i priznati, ali i perspektivni sportisti.

Nagrade su uručivali karatiststa Nenad Dulović, nekadašnji rukometaš Draško Mrvaljević, fudbaler Petar Grbić, talentovana odbojkašica Lana Rakočević, predsjednica Šahovskog kluba Dijagonale Radmila Milošević i košarkaši Petar Popović i Joan Makundu.

Organizator takmičenja saopštio je da se za medalje na 24. Prvenstvu osnovnih škola Podgorice tokom 40 dana takmičenja u deset sportova borilo više od 1.500 takmičara iz 21 osnovne škola sa teritorije Glavnog grada.

Navodi se da takav događaj nije bilo jednostavno organizovati, ali da je posao sportske administracije da stvori uslove za razvoj sporta, posebno školskog, u interesu našeg najvažnijeg resursa – djece.

“Nadam se da ćete uspomene sa Prvenstva škola nositi u srcu i da će vas motivisati da se bavite sportom, kako bi se jednog dana zajedno radovali vašim uspjesima na najvećim državnim, evropskim i svjetskim scenama”, rekao je koordinator manifestacije iz Sekretarijata za sport, Miloš Stijepović.

On se zahvalio sudijama, delegatima, profesorima i svim ostalima koji su bili dio te priče, kao i školama koje su ustupile sportske sale i sportistima koji su svojim prisustvom uveličali ceremoniju dodjele nagrada.

Liverpul traži nasljednika za Klopa: Holanđanin na meti “redsa”

Poznati termini polufinala i kada kreće finale plej ofa ABA lige