Dan reprezentacije obilježen u Baru (FOTO/VIDEO)

Foto: Opština Bar

U Baru je održan sajam sporta povodom Dana reprezentacija Crne Gore u organizaciji Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih, a događaju su prisustvovali ministar Dragoslav Šćekić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević te predstavnici sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar na čelu sa sekretarom Goranom Simićem.

Dan reprezentacija obilježava se 10. marta jer je upravo tog datuma 1891. godine na Cetinju formirano prvo sportsko društvo u Crnoj Gori, a ova manifestacija se po prvi put organizuje u opštini Bar što predstavlja važan korak u promociji sportskog duha našeg grada i velikih dostignuća naših klubova.

“Pored činjenice da nastojimo da u kontinuitetu jačamo osjećaj lokalpatriotizma, čini me posebno sretnim i činjenica da smo sa nivoa resornog ministarstva dobili priliku da danas organizujemo Dan reprezentacija i da još jednom potvrdimo da barsko srce kuca za zlatne lavice, ajkule, sokole i sokoliće i za sve one koji brane boje naše Crne Gore.” – kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević dodajući da je participaciju u organizaciji Dana reprezentacija uzelo 38 klubova iz Bara.

Foto: Opština Bar

“Ovo je jedna posebna prilika u godini kada bilježimo sjajne jubileje naših sportskih klubova, godina u kojoj naš fudbalski klub obilježava 100 godina postojanja, košarkaški klub 50 godina, ali i svi oni sportski kolektivi koji u kontinuitetu nižu značajne sportske rezultate čine upravo najveće bogatstvo našega grada, a takođe vrijedno je napomenuti da Opština Bar u ovoj godini izdvaja rekordna sredstva za podrsku rada sportskih kolektiva čime razvijamo lokalpatriotizam, razvijamo sportski duh ali i pravimo bazu za sve one reprezentativne selekcije u kojima mnogi od vas dajete značajan doprinos, uzimate učesće i bilježite sjajne rezultate.” – istakao je Raičević dodajući da je uvjeren da su upravo ovdje oni koji će slavu naše države pronositi na borilištima ne samo u regionu već u Evropi ali i na narednim olimpijskim igrama kao kruni karijere svakog sportiste.

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić je iskazao zadovoljstvo zbog današnjeg obilježavanja Dan reprezentacija Crne Gore u Baru, gradu koji je, kako kaže, istinski grad sporta i rasadnik talenata.

Mina Dragović sa Jedinstvom osvojila titulu prvaka Srbije

Trener Olimpijakosa: Petrušev se brzo vraća na parket