Basket u mom kvartu: Cetinje nastavilo gdje je stalo, Loptamo i Kobe iz Tološa u Njegošev park

Foto: Dejan Lopičić

Prvi turnir trećeg izdanja popularne manifestacije Sekretarijata za sport pod nazivom ”Basket u mom kvartu” održan je juče u Tološima.

U divnom ambijentu na terenima u dvorištu OŠ ”Novka Ubović”, uz idealne vremenske uslove, 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe su se gotovo 5 sati borile za prva tri mjesta koja vode na završni turnir u Njegoševom parku.

Nakon grupne faze, u prvu eliminacionu rundu plasirale su se ekipe GrafoMatex i B3 iz grupe A, Loptamo i Masline iz  grupe B, Kobe i Lavovi iz grupe C, te Cetinje i Otpisani iz grupe D.

U žestokim 1/4 finalnim duelima Masline su šokirale favorizovani GrafoMatex (14:13), Loptamo je nadigralo B3 17:15,  Kobe je otpisao Otpisane 12:6, dok je branilac trona, prošlogodišnji šampion Cetinje, nakon dosta problema slomio otpor Lavova (14:12).

Foto: Dejan Lopičić

Uslijedili su polufinalni okršaji: u prvom su mladi momci iz ekipe Loptamo napravili najveće iznenađenje pobjedom protiv Kobe-a (20:15), dok su u drugom Cetinjani lako ”riješili” Masline (17:8).

U obračunu za treće mjesto, posljednje koje vodi u finale, ekipe Kobe je na iskustvo i mišiće srušilo izmorene igrače Maslina (13:6), dok je u finalu Cetinje pokazalo kvalitet protiv Loptamo i ”osvojilo Tološe” rezultatom 18:14.

Igrači Cetinja (Petar i Marjan Stojanović, Predrag Lazarević i Ivan Knežević) su, pored ”vize” za Njegošev park, zaradili novčanu nagradu u iznosu od 200 eura, drugoplasirani ”Loptaši” (Nikola Despotović, Matija Saveljić, Luka Samardžić i Luka Božinović)  su dobili vaučer za SPA centar Hotela VOCO, dok je trećeplasirani Kobe nagrađen poklon paketima iz firme Montecco.

Foto: Dejan Lopičić

Naredni turnir Basketa u mom kvartu na programu je 12. maja na terenu u Aerodromskoj ulici na Starom Aerodromu, a za zainteresovane ekipe ostala su još četiri slobodna mjesta.

Potom slijede turniri u naselju Zelenika 18. maja, te na Tuškom putu 25. maja, a po tri najuspješnije ekipe sa svakog izboriće prolaz u finale (22. jun Njegošev park) i zadužiti brendirane dresove koje sponzoriše kompanija One.

Danilovgrad nakon drame odbranio domaći teren, trijumf Podgorice i Primorja

Kik bokseri Univerzuma najbolji u Tivtu