Dan reprezentacije obilježen u Nikšiću (FOTO)

Foto: Vlada Crne Gore

Opština Nikšić u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih organizovala je Sajam sporta povodom Dana reprezentacija.

Potpredsjednik Vlada Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo što su Sajam sporta i Dan reprezentacija okupili velik broj posjetilaca i sportskih organizacija iz Nikšića i Plužina u velikoj bazi sporta kao što je grad Niksić.

“Nikšić, grad koji je prepoznat po sportu, ima dugu tradiciju podrške sportskim aktivnostima i razvoju mladih talenata. Ovaj sajam je prilika da se upoznamo sa radom sportskih organizacija u Nikšiću i Plužinama, pošaljemo poruku podrške našim sportistima i da promovišemo zdrav način života kroz aktivno učešće u sportskim aktivnostima, ali i da pozovemo sve u sistemu da podignemo školski sport na najveći nivo, kao osnovnu bazu vrhunskog sporta”, kazao je potpredsjednik Šćekić.

Foto: Vlada Crne Gore

Kako je rekao Šćekić, Ministarstvo je preduzelo niz aktivnosti kako bi stvorilo što bolje uslove za sportske saveze kako u vidu povećanja finansijskih izdvajanja, koja su u ovoj godini rekordna, tako i u realizaciji niza infrastrukturnih projekata, čime je pokazalo da je Vladi sport jedan od prioriteta.

Foto: Vlada Crne Gore

„Na kraju, želim da zahvalim svima vama sportskim radnicima, sportistima, ljubiteljima sporta koji ste danas ovdje, koji podržavate naše reprezentacije i koji doprinosite širenju ljubavi prema sportu. Neka nam ova manifestacija bude podstrek da se još više angažujemo u sportu, da njegujemo sportski duh i da gradimo bolju budućnost za sve nas“, zaključio je Šćekić

Nakon uvodnog obraćanja potpredsjednik Šćekić je sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem i sekretarom Dejanom Ivanovićem, obišao štandove na kojima su sportske organizacije koje djeluju na teritorijama opština Nikšić i Plužine predstavile svoje aktivnosti mnogobrojnim građanima, koji su došli da zajedno sa njima proslave najvažniji dan crnogorskog sporta.

Foto: Vlada Crne Gore

Sljedeća stanica karavana Za reprezentaciju! biće Herceg Novi 15. maja.

Novljanke osvojile duplu krunu (VIDEO)

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola