RK Zabjelo novi prvoligaš

Foto: RK Zabjelo

Rukometni klub Zabjelo od naredne sezone biće član Prve lige Crne Gore.

Održana je izborna sjednica Skupštine kluba i izabrano rukovodstvo kluba.

Za predsjednika je izabran Marko Brnović, a za članove Upravnog odbora Maja Vukčević, Branko Nilević i Ivan Banović.

„U proteklom periodu RK Zabjelo je postizao zavidne rezultate, nadam se da je pred nama svijetla budućnost puna uspjeha za djecu iz našeg kluba. Do sada smo dali 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama, a Luka Poje je nastupio i za A selekciju Crne Gore. Cilj nam je da i drugi naši igrači ubrzo zaduže dres reprezentacije i daćemo sve od sebe da im za tako nešto obezbijedimo najbolje uslove”, naglasio je novoizabrani predsjednik Brnović.

Predstavljeni su planovi za budućnost kluba.

„U našem klubu u fokusu su naša djeca i naši igrači, nismo dozvolili da ostanu na ulici i bez angažmana. Trudili smo se da svima izađemo u susret i otvorimo prostor za napredovanje. U budućnosti ćemo to raditi i sa seniorima, jer je plan da od naredne sezone vratimo na scenu i prijavimo seniorsku ekipu za Prvu ligu Crne Gore”, kazao je trener i osnivač kluba Ivan Banović.

Zabjelčani su do prije tri sezone igrali u Drugoj ligi, koja više ne postoji, a u međuvremenu su nastupali u Kod-io Pionirskoj ligi.

Svečanoj sjednici su prisustvovali bivši i sadašnji igrači, internacionalci, reprezentativci, kao i bivši i sadašnji sportski radnici u klubu.

Pioniri i pionirke otputovali na majski turnir

Nadal se mučio, ali prošao u osminu finala Madrida