Olimpijski karavan krenuo sa Cetinja

Foto: COK

Osnovna namjera Olimpijskog karavana je da proširi olimpijski duh i pokret među najmlađima i upozna ih sa ključnim vrijednostima sporta, kazao je generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Igor Vušurović.

Tradicionalna manifestacija kojom COK, uz pomoć prijatelja, najavljuje najveći događaj olimpijskog ciklusa, Ljetnje olimpijske igre, krenula je sa Cetinja.

Veliki broj djece sa Cetinja, ali i posjetilaca svih generacija, imao je priliku da na Dvorskom trgu uči o olimpijskom duhu i pokretu, vrijednostima sporta i olimpizma, o važnosti sportske socijalizacije.

“Cilj nam je da prenesemo duh Olimpijskih igara i omogućimo mladima da saznaju više o značajnim ličnostima crnogorskog sporta koje su ostavile trag u evropskom sportu”, rekao je Vušurović.

Djevojčice i dječaci iz cetinjskih vrtića, osnovnih škola, kao i najmlađi članovi cetinjskih rukometnih i košarkaških klubova, kroz igru i zabavu, upoznali su se sa antičkim i modernim olimpijskim igrama, olimpijskim medaljama, simbolima, sa predstojećim Igrama u Parizu, njihovim maskotama.

Sportska direktorka COK-a, Katarina Bulatović, kazala je da će Olimpijski karavan pružiti priliku djeci da nauče o važnosti poštovanja pravila i fer- pleja u sportu, ali i u životu.

“Karavan je započeo svoje putovanje sa Cetinja i posjetiće različite crnogorske gradove s ciljem da inspiriše mlade generacije da se aktivno bave sportom“, naglasila je Bulatović.

Sa djecom na Cetinju družili su se i plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača, kao i selektorka plivačke reprezentacije, Danijela Franeta, koji su im govorili o njihovom iskustvu u sportu.

Cetinje je prva od pet destinacija Olimpijskog karavana, a najavljeno je da će posjetiti i Bar, Herceg Novi, Podgoricu i Kolašin.

Košarkaši Podgorice igraju za finale ABA 2 lige

Radunović obilježio finalni turnir za juniore: Pokazali smo na terenu kako se stiže do trofeja