Bojović pred Arsenal: Nemamo pravo na kiks

Foto: FSCG

Budućnost u 33. kolu domaćeg šampionata u subotu gostuje Arsenalu u Tivtu – od 17 sati.

Podgoričani imaju tri boda manje od lidera Dečića na četiri kola do kraja.

“Kada igrate za klub kakav je Budućnost, sve osim pobjede je neuspjeh. Naša obaveza je da uđemo u utakmicu sa stavom i željom za trijumfom”, kazao je Ivan Bojović.

“Taj odnos mora da bude vidljiv, vjerujem da ćemo da ga imamo, ali nikada unaprijed ne možemo da znamo šta može da donese utakmica. Zato moramo da budemo maksimalno fokusirani i spremni na sve kako bismo došli do tri boda”.

Plavi tim je odigrao četiri utakmice sa Arsenalom u aktuelnoj sezoni – tri prvenstvene i jednu prijateljsku – pod Goricom smo u šampionatu slavili rezultatima 2:0 i 6:0, dok je u Tivtu bilo 1:1, da bi isti rezultat ostao upisan u sparing meču odigranom na našem Kampu tokom zimskih priprema.

“Nema nepoznanica između nas, sastajemo se već peti put, znamo da je Arsenal dobra ekipa koja nema imperativ rezultata, ali koja će imati ogroman motiv protiv Budućnosti, kao što to ima svaki tim u državi. Jednostavno, Budućnost kao najveći klub je dovoljan motiv da daš sve od sebe”, kazao je Bojović i nastavio…

“To treba da probudi dodatni motiv kod nas, pored želje za pobjedom. Vjerujem da ćemo biti pravi, odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i ostvariti tri boda. Sve ostalo bi bio, kao što sam rekao, neuspjeh za nas”.

Izabranici Ivana Brnovića ne odustaju od odbrane titule…

“Jasno je da mi više nemamo pravo ni na jedan kiks, ali opet stvari ne zavise od nas. Ispustili smo kontrolu kada smo je imali i sada se moramo potruditi da dobijemo sve utakmice do kraja i nadati se kiksu rivala. Ne odustajemo od titule, to je i dalje naš cilj, ali smo svjesni da nije sve u našim rukama”, jasan je Bojović.

Bojović je nakon ljetošnjeg povratka u Budućnost upisao 22 nastupa, postigao je tri gola, a svakako je najznačajniji pogodak protiv Sutjeske u najvećem derbiju, koji je odigran prethodnog vikenda…

“Zadovoljan sam trenutnom formom, ali trudim se da iz dana u dan budem sve bolji. Lijep je osjećaj postići pogodak u našem najvećem derbiju, ali ostaje žal za pobjedom, jer bi nam taj trijumf mnogo znači u šampionskoj trci”, zaključio je Bojović.

CFL 33. kolo: Dečić u Pljevljima, Budućnost u Tivtu

Prašović 11. maja u Kelnu protiv Alijeva za WBC internacional silver titulu