Direktor Evrolige: Partizan, Crvena zvezda, Valensija, Virtus ili Alba ostaju bez elitnog takmičenja

Foto: Euroleague.net

Direktor Evrolige, Paulijus Motiejunas je, u intervjuu za španski “As” kazao da će neko od klubova bez licence ostati bez Evrolige naredne sezone.

Razlog je ulazak Pariza, osvajača Evrokupa, što znači da bi bez Evrolige naredne sezone mogli da ostanu Partizan, Crvena zvezda, Valensija, Virtus ili Alba.

“Ovi klubovi imaju 20 odsto šanse da ne igraju Evroligu sljedeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Valensija je igrala dobro u prvom dijelu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da ostane bez Evrolige. Trenutno smo fokusirani na Berlin, Pariz i London u Evropi. Njemačka, Velika Britanija i Francuska su najzrelija tržišta. I dok se govori o tome, ne mogu da kažem da li će nešto da se dogodi ili ne. Mnogo je stvari koje treba riješiti. Naravno, to je jedna od tema, kao i reprezentativni ‘prozori’ i druge stvari“, kazao je Motiejunas.

Saopštenje Varvara: Navikli smo na svakakve optužbe i bljuvotine, ali ovo sada je vrhunac

Saša Ilić u Rusiji