Žakelj: Daćemo posljednji atom snage za pobjedu i seriju vratimo u Beograd

Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Budućnost Voli sjutra od 18 sati u “Morači” dočekuje aktuelnog šampiona Partizan u drugom meču serije polufinala.

“Radimo na mnogim detaljima, ali prije svega da imamo pravu energiju, da izgledamo kao tim, da damo i posljednji atom snage za pobjedu i tako seriju vratimo u Beograd”, kazao je trener Andrej Žakelj.

Prvi duel u Beogradu pripao je “crno bijelima” za 1:0 u seriji.

Šta mora da bude drugačije u “Morači”, pa da se serija nastavi?

“Prije svega moraćemo da igramo mnogo bolje nego tokom prve utakmice kada ni ofanzivno ni defanzivno nismo bili na našem nivou. Radimo na tome da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, a da smo opušteniji u napadu – bili smo previše nervozni u Beogradu”, dodao je slovenački trener.

Očekuje se spektakl i na terenu i na tribinama.

“Veselimo se i jedva čekamo ovaj meč – sigurno će biti prazmik košarke. Igraće dva izvanredna tima i uvijek su to dvije zanimljive utakmice. Siguran sam da će napraviti pozitivnu i sjajnu atmosferu”, kazao je Žakelj.

Joanu Makunduu prijaju mečevi protiv Partizana.

“Znamo da nas čeka dobra ekipa, tim iz Evrolige, ali želimo da igramo našu igru i vidjećemo šta će se na kraju dogoditi…”, rekao je Makundu i dodao šta bi moglo da odluči meč…

“Kontranapadi, jake završnice, timska igra, kao i dobra odbrana…”

Poruka za navijače ?

“Očekujem da će biti uz nas do kraja, da će nam biti vjetar u leđa – to je sve što nam treba od njih”, zaključio je Makundu.

Radović i Bakić na turniru u Laškom

Ibar pobjedom najavio opstanak u eliti