Karatisti na EP u Zadru za 13. evropsku medalju

Foto: KSCG

Zadar će od 8. do 12 maja biti domaćin 59. seniorskog prvenstva Evrope u karateu, na kojem će se crnogorski karatisti boriti za 13. evropsku medalju.

Crnogorski karate u Zadru predstavljaće 19 takmičara – 14 u borbama i pet u katama.

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće
Ognjen Bjelajac (do 60), Nenad Dulović (do 67), Nemanja Mikulić (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84).

Samo za ekipni nastup prijavljeni su Emre Saljiu, Lazar Jovović, Dušan Bijelić i Lazar Potpara.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55), Tina Vujadinović (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

U katama pojedinačno takmičiće se Mila Mraković i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom, Kenanom Nikočevićem i Nikolom Milićem.

Takmičare će u Zadru predvoditi selektori Almir Cecunjanin, Milena Milačić i Biserka Radulović, a u stručnom štabu biće i trener reprezentacije Dejan Ivanović.

Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 12 medalja – dvije srebrne i deset bronzanih.

Srebrne medalje osvojili su muški tim u borbama 2021. u Poreču i Mario Hodžić 2019. u Gvadalahari, koji ima i bronzanu medalju, dvije godine ranije, u turskom Koćeliju.

Bronzani su bili i Jelena Maksimović (2014. i 2021), Dragana Konjević (2016), Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Nikola Malović (2019), ženski kata tim u sastavu Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (2007) i muški kata tim (Mijač, Kočan, Nikočević i Milić) prošle godine u Gvadalahari.

Čast crnogorskog karatea u Zadru, osim takmičara, braniće i sudije Toko Raičević i Milica Bura.

U delegaciji Karate saveza su još predsjednik Predrag Perković, predsjednik Skupštine Vojin Dulović, direktor reprezentacije Miodrag Radunović,
sekretar Veljko Brnović i doktor reprezentacije Perica Maraš.

Crnogorska delegacija večeras oko ponoći putuje za Zadar, a prvi takmičarski dan na šampionatu biće srijeda.

Kadeti porazom otvorili Mediteransko prvenstvo

Radović i Bakić na turniru u Laškom