U Ulcinju promovisan projekat ,,Her world, her rules”

Foto: KSCG

FIBA projekat ,,Her world her rules” nastavlja svoju prezentaciju po Crnoj Gori. Sjajna priča, koja ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, nakon Nikšića, Cetinja, Bara i Podgorica, ispričana je i u Ulcinju.

Naime, predsjednica Košarkaškog saveza Jelana Dubljević i Mirjana Sekulić, komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta, kao i crnogorska reprezentativka Marija Leković, koja je nedavno sa Fenerbahčeom postala šampion Evrope, posjetili su OŠ ,,Maršal Tito”, a cilj posjete bio je predstavljanje projekta „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

U promociji projekta učestvovale su igračice iz KK Jadran na čelu sa trenerom Hajrom Čaušijem, koje su održale i pokazni trening, tokom kojeg su se učenice ove škole upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta, što je izazvalo veliko interesovanje djevojčica.

Zahvaljujući upravo ovom projektu, možda i Ulcinmj uskoro bude još jedan bitan centar za razvoj ženske košarke, a s obzirom koliko je djevojčica prisustvovalo promociji projekta to i treba očekivati.

Teodo gleda ka polufinalu: Tivćani imaju +25 pred revanš u Baru

Simić: Moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu