Žakelj: Velika pobjeda, zadovoljan pristupom i karakterom

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija savladali su Partizan (74:73) i izborili majstoricu u polufinalu AdmiralBet ABA lige.

“Velika pobjeda za nas – kako god da se završi treća utakmica u petak, uradili smo ono što smo htjeli pred našom publikom i savladali Partizan”, rekao je trener “plavih” Andrej Žakelj.

Meč je odlučen u finišu – Kamenjaš je na 15 sekundi prije kraja poromašio oba slobodna bacanja, a Aleksa Avramović zicer za pobjedu Partizana.

“Imali smo drugačiji plan poslije tajm-auta, ali ne desi se uvijek ono što želiš. To je čar sporta, moglo je da se okrene na drugu stranu, ali mislim da smo zasluženo pobijedili”, rekao je Žakelj i dodao…

“Odigrali smo na nivou na kojem možemo i koji želim – bilo je, naravno, i nedostataka, ali sam zadovoljan pristupom i karakterom. U nekim situacijama smo pravili korak naprijed kada smo bili u krizi, a sada nas čeka treća utakmica, najvažnija u sezoni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da ponovimo ovakvo izdanje”.

Na pitanje da li je pobjeda otkrila neke slabe tačke Partizana, Žakelj je odgovorio…

“Nema puno stvari u kojima možemo da iznenadimo jedni druge – znamo sve jedni o drugima, ovakve utakmice odlučuju nijanse, taktički detalji, forma, energija i što manje grešaka”, zaključio je slovenački trener.

Partizan pao u “Morači”: Budućnost izborila majstoricu (VIDEO)

Teodo gleda ka polufinalu: Tivćani imaju +25 pred revanš u Baru