Kenan Kamenjaš: Izvinjavam se zbog svega što sam priredio u finišu

Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Majstorica će odlučivati između Partizana i Budućnost Volija, u petak, u „Beogradskoj Areni“ (19 časova).

Tim Andreja Žakelja u drugom meču u „Morači“ je slavio (74:73), za 1:1 u seriji.

Kenan Kamenjaš u finišu meča je imao šansu da sa dva bacanja, ovjeri pobjedu ali je na 10,5 sekundi do kraja, pri rezultatu 74:73 – promašio oba slobodna bacanja.

Zicer je imao Aleksa Avramović, ali nije pogodio.

“U tom posljednjem napadu, trener je nacrtao akciju za našeg najboljeg šutera, Megija, ali se dogodilo da ja ostanem sam, jer je Megi bio pokriven, pa je Rajt dodao loptu meni. Nakon što sam fauliran, odluka je pala na mene. A ja se na toj utakmicoi nijesam baš najbolje osjećao na slobodnim bacanjima, šutirao sam ukupno 7-2. Izvinjavam se navijačima zbog uzbudljive završnice, na svemu što sam priredio, ali se na kraju pobjeda piše, a igra briše. Idemo u Beograd da pokušamo da iznenadimo Partizan”, kazao je Kamenjaš.

Centar “plavih” se ipakm iskupio za promašaj, pošto je u dobrani ometao Avramovića.

“Valjda je tako dragi bog htio da se dvije odluke slome na meni. Srećom, završilo se na najbolji mogući način. Ako već nijesam uspio sa penala da to završim, odigrao sam odbranu najbolje što sam mogao u tom trenutku. Avramović se srećom zaustavio i promašio”, kaže Kamenjaš i dodaje da je meč bio očekivano uzbudljiv.

“Uzbudljiva od prvog do posljednjeg minuta. Mislim da smo igrali na pravi način, sa dosta kontakta i energije u odbrani, iz koje smo dali dosta lakih poena, imali dosta lakih šuteva”, rekao je Kenan.

Budućnost je imala devet razlike (68:59) i činilo se da ide ka sigurnoj pobjedi. Ali…

“Partizan se brzo vratio iz tih minus devet, ušli smo u izbudljivu završnicu. Znali smo da ne smijemo nijednom momenta da se opuštamo, ali je normalno da ima padova u igri. Srećom, meč smo završili na najbolji mogući način, drago mi je zbog toga, ali isto tako znam šta se moglo desiti da se otišlo na drugu stvanu”, zaključio je Kamenjaš.

Jakšić za vikend u Španiji

Rukometaši u četvrtak protiv Italije