Žakelj: Nismo imali snage nakon isključenja Ferela, Rajt to nije mogao da iznese…

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Budućnost je više od 30 minuta bila u igri za trijumf protiv Partizana, ali je posustala u posljednjoj dionici i izgubila meč 100:84.

„U prvom poluvremenu smo bili na nivou, pogotovo napadački. Lopta je kružila, imali smo ideju da protokom lopte i brzim napadima poremetimo Partizan. To smo i uspjeli, ali u odbrani energetski nismo bili na nivou prethodne utakmice”, rekao je trener Andrej Žakelj nakon meča.

Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, i sudijske odluke takođe – isključen je Jogi Ferel u 23. minutu.

„U drugom poluvremenu, nakon što smo ostali bez Ferela, nismo više imali snage i to je Partizan iskoristio. Nemam šta da zamjerim igračima, igrali su dobru košarku i imali dobar pristup u svakom meču od kada sam ovdje. Mislim da smo zajedno odigrali mnogo dobrih mečeva, ovo je jedan od njih. Tu mislim barem na poluvrijeme, dok nismo ostali bez plejmejkera. A i Mekinli Rajt je dva sata prije utakmice primao infuziju, nismo znali koliko će i da li će moći”, rekao je Žakelj i zaključio:

„Poremetio nas je izostanak Ferela. Partizan je to jako dobro iskoristio, znao je kako da pritisne Rajta, a on jednostavno nije bio spreman – odigrao je bolje nego što sam mislio da će da odigra. Čestitam Partizanu na plasmanu u finale, a mom timu na svemu što je pokazao”.

Trener Partizana Željko Obradović osvrnuo se na odbranu svog tima.

„Odbrana je bila ključ. Posebno u drugom poluvremenu, kada smo usporili Budućnost velikom agresivnošću na njihovoj polovini terena. Uspjeli smo da razbijemo organizaciju igre rivala, a iz odbrane smo stekli samopouzdanje za igru u napadu“, rekao je Obradović.

Jogi Ferel: Sudije varaju za dva ista tima

Izvučeni parovi kupova za mlađe kategorije