Košarkašice nastavile pripreme, Marija Leković: Od velikog značaja je da smo na okupu

Foto: FIBA

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas drugu radnu sedmicu tokom mini priprema u Podgorici. Naša reprezentacija, koju čine uglavnom igračice iz Budućnost Bemaxa, uz Mariju Leković i Draganu Živković, od 6.maja trenira u “Bemax areni”.

Selektorka Jelena Škerović sa svojim stručnim štabom odlučila je da okupi mlađe igračice i do 18.maja odradi što više treninga, kako bi period kada su igračice slobodne nakon završenih sezona iskoristili da dodatno treniraju i spremaju se za iskušenja koja slijede. 

-Počeli smo prije nedjelju dana mini pripreme. Od velikog značaja je da smo na okupu, iako nemamo sada zvaničnih nastupa, već nas tek krajem ljeta očekuju pretkvalifikacije za Mundobasket. Međutim, dolazi do podmlađivanja reprezentacije i zbog toga nam znači mnogo da smo što više zajedno i da što više treniramo. Imamo dobru energiju, veliku želju i pozitivnu atmosferu, jer se radujemo svakom novom okupljanju repezentacije – kazala je Marija Leković, plejmejker Crne Gore.

Naše košarkašice igraće u Meksiko Sitiju pretkvalifikacije za Mundobasket od 19. do 25.avgusta. Crna Gora je u grupi sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom. Svjetsko prvenstvo na programu je od 4. do 13. septembra 2026. godine u Berlinu.

-Sredinom jula kreću zvanične pripreme, ali ćemo iskoristiti period da što duže budemo zajedno. Zatim krajem ljeta imamo prvi put šansu da igramo pretkvalifikacije za Mundobasket. To je lijepa šansa za nas mlađe igračice da stičemo neko novo iskustvo, koje nam nedostaje. Ovo je veliki plus što nam je Savez omogućio da igramo pretkvalifikacije. Nijesmo igrali sa tim selekcijama i svakako da će biti to izazov za sve nas, ali i veliki motiv da napravimo još jedan dobar rezultat – naglasila je Leković, koja je nedavno ispisala istoriju crnogorske košarke, s obzirom da je da Fenerbahčeom postala šampion Evrope.

Simić: Nismo zaslužili da idemo na Svjetsko prvenstvo

SC Derbi na pobjedu od velikog finala