UP: Spriječen fizički kontakt između dvije navijačke grupe

Foto: Uprava policije

Uprava policije se oglasila saopštenjem nakon prekinute košarkaške utakmice u Nikšiću između Sutjeske i Budućnosti.

Iz policije je saopšteno da je spriječen fizički kontakt između dvije navijačke grupe.

“Danas je u 18.00 časova u Nikšiću odigrana košarkaška utakmica između Košarkaškog kluba Sutjeska iz Nikšića i Košarkaškog kluba „Budućnost“ iz Podgorice. Regionalni centar bezbjednosti Zapad je tokom pripremnih radnji obezbjeđenja sportskog događaja obaviješten od strane organizatora da se na ovoj sportskoj priredbi ne očekuje organizovan dolazak navijačkih grupa”, saopštili su iz Uprave policije.

“Zaštitarska firma angažovana koju je angažovao organizator je po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeđenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba. Iz policije navode da su pripadnici navijačke grupe Varvari neovlašćeno ušli u salu.

“Tokom utakmice, jedan broj navijača koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba Budućnost, Varvari, je ušao u dio sale sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijačke grupe Vojvode.

“Policijski službenici spriječili su fizički kontakt između ove dvije navijačke grupe. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti Centar sa događajem su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, te preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju lica koja su učestvovala u ovom događaju, pa i utvrđivanju eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba Sutjeska, kao i organizatora u organizaciji obezbjeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, zaključuju u Upravi policije.

Spartak izborio ABA ligu (VIDEO)

Olimpijski karavan posjetio Herceg Novi