Goran Bulatović završio karijeru, ali ostaje u košarci

Foto: Inter Bratislava

“Hvala Buli” – tim riječima se Košarkaški klub Inter iz Bratislave na društvenim mrežama zahvalio svom dugogodišnjem igraču Goranu Bulatoviću.

Crnogorski košarkaš je u 36. godini odlučio da stavi tačku na košarkašku karijeru, okači patike o “klin”.

Oproštaj je bio sa stilom – titulom prvaka Slovačke.

“Taj dan je mora da dođe. Uživao sam u košarci i ne bih ništa mijenjao. Hvala klubu na svemu”, poručio je Bulatović za Sportski.me.

Prije više od deceniju odlučio je se za Slovačku, zemlju fudbala, zimskih sportova. Košarka je polako bila u razvoju, i ne toliko popularna.

Dolazak u Inter, i kraj karijere je bio čaroban za Kolašinca. Oba puta Bulatović se oktio naslovom prvaka.

“Lijepo iskustvo za mene. 11. godina u Slovačkoj, a devet u Interu. Osvojili smo četiri titule. Upoznao sam mnogo ljudi, ostvario prijateljstva. Bratislava i Inter će uvijek imati veliko mjesto u mom srcu”, kazao je Bulatović.

OSTAJE U KOŠARCI…

Nakon karijere Goran, kako kaže, najvjerovatnije ostaje u košarci. Već dvije godine se sprema za posao trenera. U Interu i juniorskoj selekciji Slovačke bio je asistent našem treneru, Podgoričaninu Danilu Rakočeviću.

“Imam ponudu da nastavim u Interu iz Bratislave u stručnom štabu ali nisam jos odlučio…Postoji i opcija da ostanem u Crnoj Gori – radim nešto mimo košarke. Uglavnom, čeka me nešto na šta sam se spremao zadnjih par godina dok sam još aktivno igrao. Uzbuđen sam zbog nekog novog početka”, nastavlja Bulatović.

GORŠTAK

Karijeru je počeo sa osam godina, 1996. u rodnom Kolašinu, na terenima na Lugu, sali OŠ “Risto Manojlović” u narandžastoj opremi” Gorštaka. Nakon toga ga je put odveo u mlađe kategorije Crvene zvezde, bio je u Budućnosti…

“U Gorštaku sam počeo karijeru. U to vrijeme je dosta djece treniralo košarku u Kolašinu. Dražen Drašković je sigurno čovjek koji je održao klub godinama i njemu dugujem veliku zahvalnost”, rekao je Bulatović.

SARADNJA SA RAJAKOVIĆEM

Tokom perioda u Gorštaku, uslijedio je poziv od Crvene zvezde. Sa samo 15. godina postao je član mlađih kategorija kluba sa Malog Kalemegdana. Trener u Zvezdi tada mu je bio Darko Rajaković, aktutuelni starteg Toronto “Reptorsa”.

“U Zvezdu sam otišao sa 15 godina i za mene je to bila ogromna promjena jer preći iz Kolašina u Beograd je bila prevelika razlika. U Zvezdi je trener tada bio Darko Rajaković, aktuelni trener NBA ligaša Toronta. Od njega sam naučio kako bi profesionalac trebao da se ponaša u svakom momentu. Nije bilo lako, ali sigurno mi je to bila ogromna škola i poslije toga je bilo mnogo lakše da se priviknem na bilo koji sistem treninga”, kazao je Bulatović.

PERIOD U BUDUĆNOSTI

Osim u Zvezdi, Bulatović je bio i član mlađih selekcija Košarkaškog kluba Budućnost. Povreda, lom ruke su ga spriječili da pruži više u “plavom” dresu.

“U Budućnost sam došao iz Zvezde i nažalost, nisam se mnogo zadržao jer sam poslije par mjeseci polomio ruku i ta povreda se mnogo odužila. Nisu imali strpljenja da me čekaju jer je u tom momentu bilo mnogo talentovanih momaka koji su čekali svoju šansu”, zaključio je Bulatović, koji je u karijeri igrao za slovačku Handlovu, Spiska Nova Ves, u dva navrata za Primorje iz Herceg Novog, Teodo, Podgoricu.

U četvrtak drugi meč finala: SC Derbi domaćin Budućnost Voliju

Kadeti Crne Gore nadigrali Albaniju