Memorijalni turnir “Niko Zenović” od petka u Budvi

Foto: odbojka.me

Deveti memorijalni turnir “Nikola Zenović – 2024” počeće u petak, 24. maja, sa početkom u 18 časova, u dvorani Mediteranskog sportskog centra. Svečano otvaranje turnira zakazano je za isti dan, a događaj će okupiti dvadeset ekipa iz cijelog regiona.

“Tradicionalno, devetu godinu zaredom u Budvi će se okupiti odbojkaški veterani iz gotovo svih republika, danas država, bivše Jugoslavije. Razloga za boravak na Budvanskoj rivijeri je na pretek, kao u ostalom i svih predhodnih godina. Druženja, takmičenja, dobre zabave, evociranja uspomena na pokojnog Nikolu Zenovića i ovog puta neće izostati. Učešće na turniru potvrdilo je 20 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, ovog puta iz: Zagreba, Beograda, Splita, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Zenice, Kraljeva, Vranja, Niša, Nikšića, Cetinja, Podgorice…

“Ideja o organizaciji Memorijalnog turnira ‘Nikola Niko Zenović’ rodila se 2014. godine kada je na prvom Memorijalnom turniru, koji su Nikolini prijatelji njemu u čast organizovali, nastupila sarajevska ‘Bosna’, nekadašnji šampion Jugoslavije. Već naredne godine, na parketu Mediteranskog sportskog centra, gostovala je zagrebačka ‘Mladost’, najtrofejniji odbojkaški klub u tadašnjoj Jugoslaviji. Od 2016. godine na turniru su zaigrali odbojkaši veterani iz klubova, od Skoplja, preko Beograda, do Zagreba. Pobjednički pehar završio je u rukama nekadašnjih osvojača olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja”, naveli su organizatori.

Pored veterana, učešće na turniru uzeće i 16 amaterskih ekipa, osam u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

Kvalifikacije za Olimpijske igre: Gojković u ringu 28. maja, Radunović dan kasnije

Žrijeb za Rolan Garos: Nadal i Zverev u 1. kolu