Šveđanka Danijelson osmo pojačanje ŽRK Budućnost

Foto: ŽRK Budućnost Bemax

U Budućnost Bemax stiže još jedna reprezentativka države koja je rukometna velesila.

Švedska reprezentativka Klara Monti Danijelson osmo je pojačanje dvostrukog šampiona Evrope, čime je završeno formiranje tima za narednu sezonu u kojoj je cilj da izabranice Bojane Popović budu konkurentne najboljim timovima u EHF Ligi šampiona.

Danijelson, 32-godišnja pivotkinja, u Budućnost Bemax stiže iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u posljednje tri sezone. Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg, te njemačke Borusije.

Dvije sezone je igrala u EHF Ligi šampiona, a u posljednje tri u dresu Šambreja, nastupala je u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju – EHF Evropskoj ligi.

Bila je u sastavu švedske reprezentacije na EHF Euro 2022 koje je održano u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Danijelson je inače, osmo pojačanje za narednu sezonu nakon što su ugovor potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson, Francuskinja Aisatu Kujate i Norvežanka Sakura Hauge, koja brani za reprezentaciju Japana.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

U Budućnosti ostaju i djevojke koje su priključene iz filijale Rudara – Jelena Vukčević i Dunja Radević, a u narednoj sezoni prvom timu priključuju se i Nikolina Marković, Maša Kuzmanović i gomanka Marija Marsenić.

Najveći uspjesi crnogorskog sporta – Mario Hodžić

Jokić i Dončić u idealnoj petorci NBA lige