Bakić i Milutinović učestvovali na Mini basket konvenciji i trenerskom seminaru u Kopenhagenu

Foto: KSCG

Selektor pionirske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bojan Bakić i komesarska za takmičenja Maja Milutinoć učestvovali su na Mini basket konvenciji i trenerskom seminaru u Kopenhagenu prethodna tri dana.

Na seminaru su predavači bili Radmila Turner iz Bugarske, Njemac Mihail Švarc i Mauricijo Kremonini iz Italije. 

Milutinović je prezentovala još jednu sezonu mini basketa u Crnoj Gori koja je podržana od strane FIBA, a koja će se završiti narednog vikenda, kada će se tokom tri dana održati završni turniri, koji će i zvanično označiti kraj košarkaške sezone u našoj zemlji. 

Naglasila je da završen ciklus od dvije godine, tokom kojih je KSCG organizovao 55 turnira za godišta 2011, 2012. i 2013. za dječake i djevojčice. 

-Naredne sezone prvi put u Crnoj Gori organizovaćemo bambi mini basket za djecu od šest do osam godina. Ova sezona će biti krunisana prvim Festivalom košarke u našoj zemlji, gdje će se osim završnice u mini basketu održati i promocija bambi basketa – kazala je Milutinović, koja je bila zadužena za projekat “Fiba Youth Development Fund”, za njegovo sprovođenje KSCG dobio je najveću ocjenu.

Milutinović je najavila i nove projekte.

– Kreće novi ciklus od dvije godine gdje ćemo aplicirati za novi “Fiba Youth Development Fund” i novi projekat “Basketball for Good”, koji ima jedno novo takmičenje isto u sklopu mini basketa, a to je bambi basket i “minibasket sumer 3×3” za dječake i djevojčice, a to ćemo da sprovedemo naredne sezone, kao i seminare za trenere i sudije u takmičenju mini basketa- pojasnila je Milutinović.

U Porto Novom održana promocija FIBA projekta “Njen svijet, njena pravila”

Đinović bez finala u disciplini R1