Iz Ohrida krenula nova sezona ATL – TEQ Liman bez premca

Foto: Tekbol savez Crne Gore

Spektakularnim turnirom u Ohridu počelo je drugo izdanje Adriatic Teqball League, koja okuplja najbolje tekere regiona.

U ambijentu za pamćenje, sa rekordnom posjetom, na obali Ohridskog jezera, krenula je nova TEQ priča, koja za cilj ima promociju ovog urbanog sporta u ovom dijelu Evrope, a kao najbolji na Gradskom keju Makedonija pokazali su se i praktično pioniri Teqball-a u regionu, članovi sastava TEQ Liman iz Novog Sada.

Igrači jedne od najboljih ekipa svijeta, Nikola Mitro i Bogdan Marojević, odigrali su spektakularno finale u singl kategoriji, u kom je Mitro potvrdio zvanje najboljeg na ovim prostorima. Slavio je u finalu 8:12, 12:3, 12:9.

Značajan rezultat ostvarili su crnogorski tekeri, kojih je bilo najviše u završnici. Andrija Jovanović i Marko Žarković iz Podgorice bili su rivali novosadskim majstorima u polufinalu singla, koja su završena u po dva seta, a njihov tandem, od nedavno pod nazivom TEQ Budućnost (ranije Kurjaci) stigao je do finala dubla, u kom je poražen od neprikosnovenog Limana 2:0 (12:2, 12:5)

U top 4 takmičenja parova našla su se još dva kluba iz Crne Gore, bjelopoljski Borac, koji je poražen od Limana 2:0 (12:5, 12:4) i podgorički sastav Teqers, koju je zaustavio sastav Budućnosti u derbiju Crne Gore, takođe 2:0 (12:11, 12:9).

40 takmičara iz pet zemalja regiona, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz goste iz Grčke, takmičilo se za ukupni nagradni fond od 2000 eura.

Specijalno priznanje za razvoj Jadranske Teqball lige uručeno je Dimitru Pejčinovskom iz Ohrida, Teqball rezentativcu Sjeverne Makedonije, iz Ohrida. Upravo je u njegovom rodnom gradu, na gradskom stadionu postavljen TEQ sto, koji će posebno biti koristan za sve uzrasne kategorije lokalnog fudbalskog kluba, FK Ohrid.

U revijalnom dijelu turnira nastupile su mlađe kategorije ovog kluba, a publika je imala priliku da se upozna i sa ostalim TEQ sportovima.

Nakon otvaranja sezone na obali Ohridskog jezera ATL sezona seli se na Jadransko more – Bar će biti naredna stanica Jadranske lige, u subotu, 20. jula.

Srebrna i bronzana medalja za Ulcinjane

Ibaka stiže u Real