Budućnost počela pripreme, Brnović najavio rekonstrukciju tima

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti zvanično su počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu.

“Plave” prve obaveze očekuju već u junu u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Žrijeb za prvo kolo je 18. juna, a Budućnost je nosilac na žrijebu.

“Sav fokus je na Evropi. Vidio sam ko su nam potencijalni rivali, ali nemam posebnu želju. Svakako, ima ekipa koje bi valjalo izbjeći i zbog kvaliteta i zbog dužine puta, ali i onih koje bi nam odgovarale jer ipak smo povlašćeni. Cilj nam je da doguramo što dalje, ali sada je bitna samo prva utakmica”, rekao je trener Ivan Brnović.

Budućnost je sa Brnovićem osvojila Kup i tako spasila sezonu – 48. godišnji trener sada će na miru odraditi pripreme, selektirati ekipu.

“Ovo je moj pravi početak, ali i ova dva mjeseca su bila veliko iskustvo u svakom smislu. Došao sam u nezgodnom trenutku, ali za to vas niko ne pita, ovo je veliki klub, odmah se traže rezultati i apsolutno nijesmo zadovoljni prvenstvom. Kad sam došao imali smo tri boda manje od Dečića, a završili smo na minus devet, što je neprihvatljivo. Izvukao nas je trofej Kupa i izlazak u Evropu”, rekao je Brnović.

Budućnost će sezonu početi sa praktično novim timom.

“Nisam selektirao ekipu, a znamo koliko je teško adaptirati se i sa moje i sa strane igrača. Sada krećemo od nule, ne postoji minuli rad, to ću reći igračima, pravimo novu priču i rekonstrukciju tima. Otići će najmanje 13 igrača, a vrlo vjerovatno će petorica ili šestorica biti na dvojnoj registraciji u Drugoj ili pozajmicama u Prvoj ligi. S druge strane, sa osam igrača koje ćemo dovesti pravimo novi tim, a iznad svega drugačiji i potpuno novi pristup obavezama. Ekipa je imala fudbalski kvalitet u smislu tehnike i znanja, ali kvalitet je širi pojam. Kad je u pitanju taktički dio polazimo od odbrane, Budućnost mora da ima jaku odbranu, napad se podrazumijeva. Primili smo 43 gola u prethodnoj sezoni, što je nedopustivo i to moramo da ‘zategnemo’. U tom smjeru smo i krenuli s pojačanjima, od golmana i posljednje linije ka naprijed”, rekao je trener Budućnosti.

Poznato je ko je sve napustio klub.

“Igrači koji više nisu sa nama su Vasilije Adžić, Tonći Mujan, Stefano Almeida, Balša Sekulić, Aleksa Ćetković, Nikola Vuković, Stefan Nenezić, Sava Milić i Ivan Novović, koji je završio igračku karijeru i sada je član stručnog štaba kao analitičar. Što se ostalih igrača tiče, postoji još fudbalera koji nisu u planovima. Što se tiče Despotovića, njemu je važeći ugovor do 1. avgusta. Moja želja je da on ostane u klubu. Nadam se da će sportski sektor u klubu, prije svega sportski direktor, uspjeti da ga zadržimo još godinu dana.”

Od pojačanja klub je doveo Andriju Bulatovića iz Rudara.

“Pojačanje je onaj igrač koji potpiše, a za sada je samo Andrija Bulatović to uradio iz Rudara. Jedan igrač koji će nam biti pojačanje, ne samo bonus igrač, mogu reći slobodno da je budućnost kluba sa kojim smo potpisali ugovor na tri godine. Pregovaramo sa još sedam igrača. Sa četiri igrača pregovori su u završnoj fazi i očekuje se potpisi u naredna dva dana. Sa ostalom trojicom smo ušli u pregovore, prilično blizu, ali ne želimo da objavljujemo imena, a ono što je definitivno da nam curi vrijeme, da nam je svaki dan bitan, da želimo da kompletiramo ekipu što prije, a lično se nadam da ćemo je kompletirati do odlaska u Sloveniju.”

Brnović je naveo i koji igrači su mu potrebni.

“Fudbaleri koje dovodimo moraju da imaju radnu etiku, to je najvažnije. Moj neki plan i kako vidim tim jeste kostur od 15 igrača, šest iskusnih i devet mlađih. Kada kažem iskusni, mislim na pozicije, to su golman, dva štopera, desni bek, špic i krilo, a ovi ostali igrači će biti mlađi. Napravićemo kopču između mladosti i iskustva”, poručio je Brnović.

Ekipa sezonu počinje u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Žrijeb za prvo kolo je 18. juna, a Budućnost je nosilac na žrijebu.

“Sav fokus je na Evropi. Vidio sam ko su nam potencijalni rivali, ali nemam posebnu želju. Svakako, ima ekipa koje bi valjalo izbjeći i zbog kvaliteta i zbog dužine puta, ali i onih koje bi nam odgovarale jer ipak smo povlašćeni. Cilj nam je da doguramo što dalje, ali sada je bitna samo prva utakmica”, rekao je Brnović i dodao da će klub i dalje raditi na promociji mladih igrača.

Jokić na spisku Srbije za Olimpijske igre

Ljesar pozvao 16 igrača za dvomeč sa Sjevernom Makedonijom