Brnović: Mališeva najpoželjniji rival, Đurašković: Nismo imali sreće

Foto: FK Budućnost

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konfrenecija igrati protiv Mališeve sa Kosova.

Prvi meč je 11. jula na Kosovu, a revanš sedam dana kasnije u Podgorici.

„Dobili smo adekvatnog protivnika, već imamo određene informacije o njima, znamo da rival nije naivan, da je sakupio 57 bodova osvojivši četvrto mjesto u domaćem takmičenju, da ima krilnog igrača koji je postigao 20 golova, da ekipa generalno posjeduje brzinu…“, kazao je Ivan Brnović nakon žrijeba.

Budućnost je prošla dobro na žrijebu, kaže trener “plavih”.

„Bitno nam je bilo da izbjegnemo Torpedo iz Gruzije koji je bio ubjedljivo najjači u toj našoj nepovlašćenoj podgrupi, a od pet ekipa koje su mogle da nam dođu, realno Mališeva i Bjelorusi su bili najpoželjniji. Dobili smo predstavnika Kosova, detaljno ćemo ih skenirati i shvatićemo ih kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika“, kazao je trener Budućnosti.

Mornar, je izvukao gruzijski, Dinamo Tbilisi.

“Kada su napravljene podgrupe za žrijeb, rekao sam da je Dinamo ekipa za izbjegavanje. Desilo se da nam baš oni budu protivnik, jednostavno nismo imali sreće. Dinamo je najveći klub Gruzije, višestruki prvak svoje zemlje, osvajač Kupa Kupova 1988. godine… Dakle, ekipa su koju maksimalno respektujemo i protiv koje ćemo probati da damo sve od sebe kako bismo na pravi način prezentovali klub, grad i državu”, rekao je trener Mornara Zoran Đurašković.

Pobjeda Nikača, novi remi Ivanovića

Peković nakon žrijeba: Protivnik je ozbiljan, nismo bez šansi