Grivić, Vuković i Serikov pojačanja Budućnosti

Foto: FK Budućnost

Tri potpisa u jednom danu, sva tri u defanzivnom dijelu tima – 28-godišnji desni bek Dragan Grivić, 22-godišnji lijevi bek Petar Vuković i 29-godišnji štoper Ilija Serikov su novi fudbaleri naše Budućnosti.

Povremeni reprezentativac Crne Gore je dogovorio ugovor na tri godine, mladi reprezentativac Crne Gore je stavio paraf na dvogodišnju vjernost, baš kao i defanzivac iz Rusije.

Grivić je plavo – bijeli dres zadužio kao najbolji desni bek lige, stigao je iz rivalske Sutjeske (2018 – 2024), a u karijeri je još branio boje matičnog Grblja (2012 – 2018), za koji je debitovao sa nepunih 17 godina. Godinama je najbolji na svojoj poziciji u domaćem takmičenju, bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija i potencijalni je reprezentativac Crne Gore, čiju je opremu nosio na jednoj utakmici.

Sa druge strane, Vuković se vratio kući nakon godinu i po dana – lijevi bek je prošao našu Omladinsku školu, bio stipendista i profesionalac u Budućnosti, odigrao je dvije utakmice za prvi tim, ali se preko Jezera (tri sezone ukupno proveo u Plavu, prvo kao pozajmljen igrač godinu i po, kasnije kao slobodan godinu i po) izborio za povratak među plave, kao i za status mladog reprezentativca države. Bio je član i mlađih selekcija Crne Gore…

Defanzivnu trojku u jednom danu je kompletirao Ilija Serikov – centarhalf iz Rusije je u naš klub došao iz ekipe Sokol Seratov, koja se takmiči u Drugoj ligi Rusije nakon što je sezonu prije toga proveo u ruskom premijerligašu Arsenalu iz Tule (2022-2023).

Pored Sokola i Arsenala iz Tule, 29-godišnji Rus je igrao još za Tver, Soči, Čajku, Šinjik i matični Spartak Kostroma.

Sva tri nova igrača bi već večeras trebala da dobiju priliku protiv Mornara pod Goricom u prijateljskoj utakmici – meč počinje u 20.00 sati, ali će biti zatvoren za javnost.

U Herceg Novom kreće ljetnja Tekbol turneja

Dečić ide u Mađarsku, ako eliminiše TNS