Andrija krenuo putem oca Olega: Vjerujem da ću ostaviti veći trag

Foto: FK Budućnost

Na pripremama Budućnosti u Sloveniji je jedan od mlađih iz „generacije 2006“ – 17-godišnji vezista Andrija Bulatović.

„Za mene je dolazak u najveći klub u Crnoj Gori još jedan stepenik dalje u mojoj karijeri“, kaže Andrija koji je prošao sve mlađe reprezentatitvne selekcije.

„Osjećao sam da ću najviše napredovati u klubu kao što je Budućnost, ekipi koja igra uvijek na pobjedu i koja ima pobjednički mentalitet. Većinu momaka iz tima znam od ranije, ali kompletna ekipa me primila fenomenalno i stvarno sam svima zahvalan. Iskreno, osjećam se kao da sam par godina tu“, poručio je Bulatović za klupski sajt.

Novi „plavo – bijeli“ broj 30 je rođen u Kolašinu, ponikao je u matičnom Gorštaku, a preko Koma, Berana i Rudara je stigao do najveće scene u domaćem takmičenju.

Budućnost mu je negdje bila suđena, baš kao i njegovom ocu Olegu Bulatoviću, koji je od 1995. do 1997. godine nosio „plavi“ dres.

„Ponosan sam na činjenicu što igram u istom klubu za koji je nastupao moj otac. To je i obaveza više. Vrlo dobro znam šta Budućnost predstavlja svima u Podgorici, ali i Crnoj Gori i svjestan sam veličine i značaja grba koji nosim. Vjerujem da ću ostaviti veći trag u klubu od oca, a šansu da se dokažem kako ja, tako i moji saigrači imaćemo brzo – u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija“.

Bulatović se podgoričkoj publici predstavio sjajnim golom za Budućnosti sa tridesetak metara.

„Najbolji osjećaj do sada u fudbalskoj karijeri mi je taj pogodak pod Goricom. To je naš najveći stadion, budi posebnu emociju, a taj osjećaj želim da doživim ponovo u dresu Budućnosti. Navijači od mene mogu da očekuju da ću u svakom trenutku igrati i raditi do posljednjeg atoma snage“.

Član supertalentovane „generacije 2006“ crnogorskog fudbala – u prijateljskoj utakmici protiv Mornara (4:2) je potpisao gol i asistenciju, dok je u porazu od Maribora (3:1) imao dvije izgledne situacije…

„Mislim da smo protiv Maribora odigrali jednu zrelu utakmicu u svakom smislu, izgledali smo odlično, ali nažalost nismo uspjeli da iskoristimo šanse koje smo imali – prvi sam ja moramo bolje da reagujem makar u jednoj šansi, kada mi je Ivanović sjajno namjestio zicer situaciju“, samokritičan je 17-godišnji Bulatović, koji vjeruje da će stvari izgledati još bolje u sjutrašnjem prijateljskom susretu sa Zaglebjem 17 sati.

„Bio bih zadovoljan da ponovimo igru i želju iz prve utakmice, a uz nešto bolju realizaciju mislim da bismo mogli da ostvarimo dobar rezultat“.

Dani na pripremama su monotoni – trening ujutru, odmor, trening popodne, uz rijetko koje slobodno jutro ili podne kada bude organizovano druženje – sve je posvećeno što boljoj pripremi i uigravanju, a ekipa je maksimalno fokusirana na 1. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Protivnik je Mališeva sa Kosova, prvi meč je 11. jula u 17 sati vjerovatno u Podujevu, revanš je 18. jula pod Goricom u 21 sat.

„Dane provodimo radno, zbog toga smo tu, želimo da u Evropi izgledamo što bolje. Naravno, pričamo o dvomeču sa Mališevom, spremamo se od prvog dana za te utakmice, poštujemo ih, ali vjerujemo da možemo da prođemo dalje“, zaključio je Bulatović.

Brnović u Lovćenu

Jeraminok objavila spisak za rukometni Mundijal