FSCG: Obustavljena takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi

FSCG
FSCG

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je, shodno epidemiološkoj situaciji u zemlji i odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, donijela odluku o obustavljanju takmičenja u grupama B finalne faze Omladinske i Kadetske lige Crne Gore, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Takođe saopšteno je da je Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti na sjednici održanoj 02.07.2020. godine donijelo nove mjere u cilju spriječavanja širenja COVID-19 a koje se odnose na oblast sporta.

“Svi fudbalski klubovi u Crnoj Gori obavezni su da trenažni proces i takmičarske utakmice organizuju u skladu sa preporkama Instituta za javno zdravlje i uz poštovanje svih mjera usvojenih na jučerašnjoj sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela”, piše na sajtu FSCG.

Na sjednici NKT-a su usvojene sljedeće mjere koje se odnose na oblast sporta:

– Trenažni proces sportista profesionalaca, amatera i rekreativaca i sportska takmičenja u zatvorenim i na otvorenim sportskim objektima organizuju se bez prisustva publike.

– Obavezna je dezinfekcija rekvizita koji se koriste za treninge, takmičenja i turnire, kao i predmeta koji se azjednički koriste od strane sportista u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

– Poštovanje mjera lične higijene – redovna higijena ruku, prije i nakon završene sportske aktivnosti.  

Zbog uvođenja novih privremenih mjera za teritorije opština Rožaje, Gusinje, Berane i Bijelo Polje utakmice Druge lige na svojim stadionima neće moći da igraju FK „Ibar“ i FK „Jedinstvo“. Utakmice u kojima su domaćini fudbaleri FK „Ibar“ igraće na stadionu u Plavu, dok će fudbaleri FK „Jedinstvo“ za odigravanje utakmica koristiti stadion u Mojkovcu.

Fudbalski savez Crne Gore apeluje na sve klubove da poštuju mjere nadženih državnih organa i na taj sačuvaju zdravlje igrača, trenera i zaposlenih u klubu kao i zdravlje kompletnog društva.

KK Podgorica

KK Podgorica i KK Play off potpisali ugovor o saradnji

Nekadašnji svjetski rekorder u maratonu suspendovan četiri godine