KK Podgorica i KK Play off potpisali ugovor o saradnji

KK Podgorica
KK Podgorica

Košarkaški klub Podgorica sprema se za debitantski nastup u ABA 2 ligi, ali osim toga u klubu uveliko rade i na širenju baze. U tom cilju danas je promovisana saradnja sa KK Play off, po kojoj će klinci iz ovog kluba biti dio Podgorice u mlađim takmičarskim kategorijama.

– Iako se proteklih dana uglavnom pričalo o našem seniorskom timu, a sve povodom učešća kluba u ABA 2 ligi, naš povod za konferenciju nije vezan za to, već želja da pokažemo da osim prvog tima naš klub veliku pažnju posvećuje i mlađim selekcijama. U tom cilju na obostrano zadovoljstvo potpisali smo ugovor o saradnji sa KK Play off iz Podgorice. Radi se o klubu koji je protekle dvije decenije upravo prepoznat po stvaranju talenata, a sada želimo da zajedničkim snagama uz najbolje moguće uslove doprinesemo boljem i bržem razvoju mladih igrača. Zahvaljujući saradnji sa KK Play off oformićemo ekipe u svim uzrasnim kategorijama, koje će se takmičiti u Crnogorskoj ligi. Smatramo da ovim potezom jasno pokazujemo da naš fokus nije usko usmjeren na prvi tim i ono što nas očekuje u debitantskom nastupu u regionalnom takmičenju, već želimo da proširimo bazu i okupimo što više talenata – kazao je na konferenciji za novinare Zoran Vujičić, direktor KK Podgorica.

Košarkaški klub Play Off iz Podgorice osnovan je 2003. godine. Pionirske selekcije ovog kluba su tri puta bile prvaci države i to 2011, 2012. i 2015. godine. U 2016. godini juniorska selekcija je otišla za stepenik više u odnosu na prethodnu godinu i osvojila treće mjesto u državi. Pored tih rezultata, Play Off je redovan učesnik superlige i završnih turnira pionirske, kadetske i juniorske lige Crne Gore.

– Značajan broj naših članova i igrača koji su ponikli u našem klubu su se u prethodnom periodu istakli kao nosioci igre crnogorskih reprezentativnih selekcija na brojnim međunarodnim takmičenjima, što je još jedan dokaz profesionalnosti i kvaliteta rada u našem klubu. Naša želja je da djeca budu usmjerena na pravi način i pripremljena za sve izazove koje nosi ozbiljno i profesionalno bavljenje sportom, i da u doglednoj budućnosti članovi kluba postanu nosioci igre crnogorske reprezentacije. Dakle, opredjeljenje KK Play Off je kvalitetan izbor i promocija sportista kao ključni zadatak u savremenom sportu – istakao je Zoran Vukčević, predsjednik i trener ovog kluba, uz posebnu napomenu da je saradnja sa Podgoricom od izuzetnog značaja.

– Saradnja sa KK Podgorica je prepoznata kao jasan put upravo za stvaranje boljih uslova za rad djece. Kroz ovakvu fuziju naš klub će postati dio sistema koji je u ne samo u Crnoj Gori prepoznat kao sistem u kome sportisti imaju sve neophodne preduslove za kvalitetan rad i napredak. Ubijeđeni smo da ćemo ovakvom integracijom dvije lijepe sportske priče za veliki broj djece obezbijediti najbolje uslove po najvećim svjetskim standardima, te smo sigurni da će KK Podgorica u narednom periodu stvoriti veliki broj igraća koji će nositi dalji razvoj i napredak crnogorske košarke – kazao je Vukčević.

Zoran Kašćelan, trener Podgorice, objasnio je da je veoma značajno potpisivanje ugovora dva kluba.

– Naša seniorska ekipa ima jasan cilj da razvija mlade igrače, odnosno crnogorske talente, a ovo je dobra priča da se proširi baza. Imamo sjajne uslove, velika stvar je da je članarina besplatna, a kvalitet će sam isplivati – kazao je Kašćelan.

– ABA liga je neplanirano došla, ali to ne mijenja ambicije. Nije lak prelazak iz juniorskog u seniorski staž. Ali, imaćemo uz regionalno takmičenje priliku da igramo Prvu ligu i B ligu, što će doprinijeti da svi imaju veliki broj mečeva, tako da je na nama da radimo i koristimo maksimalno idealne uslove – jasan je Kašćelan.

Na kraju, posebno je naglašeno, da će Podgorica u gotovo svim djelovima grada formirati besplatu školu košarke, kao i članarina za sve selekcije.

– Jako značajno je istaći da Podgorica od narednog mjeseca kreće i sa besplatnom školom košarke, a koliko nam je važno da na pravi način u ovaj sport uvedemo što više klinaca najbolje potvrđuje i podatak da će upravo najmlađi, baš poput prvotimaca, imati priliku da treniraju u Bemax arena, gdje će imati uslove poput profesionalaca. Osim u Bemax Arene besplatnu školu košarke organizovaćemo u dijelu grada preko Morače, Zabjela, Zlatice i Starog aerodroma. Iskreno vjerujemo da ćemo proširiti bazu i krenuti u stvaranje novih bisera crnogorske košarke, čije vrijeme tek dolazi – kazao je Vujičić.

Australija domaćin treće borbe Fjurija i Vajldera

FSCG

FSCG: Obustavljena takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi