Navijači opet na bundesligaškim terenima?

Prvi fudbalski šampionat koji bi mogao da vrati navijače na stadion je isti onaj šampionat koji je prvi i nastavio nakon pandemije koronavirusa – njemačka Bundesliga.

Tamošnji mediji prenose da bi naredna sezona, čiji početak je planiran za septembar, mogla da se igra u prisustvu publike. To će, kako piše „Frankfurter allgemeine” dogoditi ako epidemiološka situacija u Njemačkoj bude nešto bolja nego što je sada…

– Utakmice s navijačima će biti dozvoljene ako budemo mogli da garantujemo sigurnost gledalaca fudbalskih utakmica i higijenske protokole kako bismo smanjili mogućnost zaraze. Moramo osigurati nadzor svih posjetilaca. Radimo na tome, razgovaramo o mogućim konceptima s Ministarstvom zdravlja – rekao je direktor Fudbalskog saveza Njemačke Kristijan Zajfert.

Vlasti u Njemačkoj su do 31. oktobra zabranile veća i masovna okupljanja, a Bundesliga se, od kada je nastavljena sredinom maja, igrala bez prisustva publike. Navodno bi, po nekim najavama, na tribinama moglo da bude najviše 20 hiljada gledalaca, svi bi morali da nose maske, a ne bi mogli unutar sportskog objekta da kupuju piće i hranu, što je tradicija u njemačkom fudbalu…

Sezona 2019/2020. je trajala tačno 317 dana, jer je pauza zbog pandemije trajala više od dva mjeseca – od 11. marta do 16. maja kada su nastavak duelom ozvaničili Ajntraht i Borusija iz Menhengladbaha.

VPSCG: Otkazani turniri mlađih kategorija

Košarkaški idoli