Duško Vujošević: Partizan mora da stane iza Šćepanovića

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević je kazao da Vlado Šćepanović ima potencijal, ali da je nepohodno da mnogo radi na sebi i maksimalno se posveti trenerskom pozivu, ukoliko želi da postane veliki stručnjak. 

“Šćepanović je bio veliki igrač i reprezentativac Jugoslavije. Dok je igrao veoma dobro je razumio igru, a na nekim utakmicama koje je samostalno vodio kao trener vidim da je dobro reagovao na dešavanja na terenu i donosio prave odluke. Bio je u kratkom vremenu trener Budućnosti i nadam se da je u tom periodu vidio šta mu sve nedostaje da bi bio prvi trener. Takođe se nadam da je u ovom periodu dok je bio pomoćni trener radio na sebi da to nadoknadi”, rekao je Duško Vujošević za Espreso.rs i dodao:

“ Poenta je da niko od nas koji smo postali značajni treneri nije odmah bio dobar i iskusan trener. Sve nas je neko pustio da to postanemo. Uprava, navijači, igrači  moraju da stanu iza njega, a Šćepanović mora da promijeni način života i totalno se posveti poslu i terenu. On je partizanovac, što je vrlo važno i ako hoće da se bavi ovim poslom mora da bude maksimalno profesionalan, jer posle igračke karijere kakvu je imao ne bi trebalo da pristane da bude prosečan trener. Ja navijam da se, u neku ruku rizčan potez, pokaže kao uspiješan”, kazao je Vujošević.

Iskusni stručnjak prokomentarisao je i dolazak Nemanje Dangubića u Partizan.

“Znam da je Nemanja partizanaovac. Svojevremeno je okolina uticala na njega da ode u Zvezdu. Mislim da će Dangubić prihvatiti svoju ulogu i da će imati koristi od Partizana, kao što će Partizan imati od njega”, kazao je Vujošević.

Foto: ABA liga

Human gest Žarka Tomaševića: Pljevaljskoj Opštoj bolnici donirao mobilni ultrazvučni aparat

Nikola Kalinić i zvanično u Valensiji