Human gest Žarka Tomaševića: Pljevaljskoj Opštoj bolnici donirao mobilni ultrazvučni aparat

Crnogorski fudbalski reprezentativac Žarko Tomašević donirao je pljevaljskoj Opštoj bolnici mobilni utrazvučni aparat najsavremenijih karakteristika, saopšteno je iz ove ustanove.

Kazali su da je vrijednost aparata je 14.995,00 eura.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Erduan Lalović, zahvalio je Tomaševiću na vrijednoj donaciji:

“Iako već nadaleko prepoznat po svojim sportskim kvalitetima, naš mladi sugrađanin pokazao je i svoje velike ljudske osobine koje se ogledaju u ovom humanom gestu prema svom gradu i svojim sugrađanima. U svoje i u ime kolektiva bolnice najiskrenije se zahvaljujem na donaciji, koja će doprinijeti poboljšanju uslova za rad našim ljekarima, a pacijentima omogućiti, brzu i kvlitetnu dijagnostiku po njasavremenijim standardima”, kazao je Lalović.

Aparat ima tri sonde: linearnu, konveksnu i kardiološku i zbog svojih izuzetnih karakteristirika značajno će unaprijediti dijagnostiku.

“Koristiće se za internističke i kardiološke pacijente, kao i za ultrazvuk kukova kod beba na dječjem odjeljenju. Kako je Opšta bolnica u Pljevljima paviljonskog tipa, ovaj aparat, zbog mobilnosti, tj.mogućnosti brzog i lakog transporta od jedne do druge odjeljenske jedinice doprinijeće rastrećenju RTG kabineta u kojem je do sada rađena sva dijagnostika, smanjiće se transport pacijenta između paviljona, a zdravstvenim radnicima omogućiti komforniji uslovi za rad. U danima borbe protiv pandemije koronavirusa, ovaj aparat će omogućiti bržu i kvalitetniju dijagnostiku i kod COVID pacijenta u našoj ustanovi.Preostali novac (5.000,00eura) od donacije gospodinaTomaševića biće upotrijebljen za nabavku dodatne medicinske opreme ili sredstava u skladu sa potrebama.”

Svjetska šampionka Jekaterina Aleksandrovskaja izvršila samoubistvo

Duško Vujošević: Partizan mora da stane iza Šćepanovića