KSCG: Tri košarkaša pozitivna na koronavirus, Veselin Barović ozdravio

Testiranja košarkaša, košarkašica, članova stručnih štabova sa kampova u Tivtu i Bijelom Polju su završena.

Ukupno je odrađeno 48 testova.

Tri učesnika kampa u Tivtu bila su pozitivna na novi koronavirus.

“Inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore kako je to implicirano u tekstovima pojedinih medija, stoga to nije mogao biti izvor infekcije.

Košarkaši su dobrog zdravstvenog stanja, kao i predsjednik KSCG-a koji je u međuvremenu bio negativan na kontrolnom testu na koronavirus čime je potvrđeno da je ozdravio.

Ostali testirani mladi i seniorski reprezentativci koji su trenirali u Tivtu,  kao i seniorske reprezentativke sa kampa u Bijelom Polju, te članovi stručnih štabova negativni su na Kovid-19.

Svi testirani tokom perioda čekanja rezultata potvrdili su veliku disciplinu i odgovornost, pa poštujući mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje izbjegli su bilo kakav rizik od širenja infekcije.

Kao što smo i ranije najavili poštujući pravo na privatnost nećemo objavljivati imena oboljelih koji su dobrog zdravstvenog stanja.

Savez će do popravljanja epidemiološke situacije pauzirati planirane aktivnosti, a o narednim akcijama javnost će biti na vrijeme informisana”, saopšteno je iz KSCG.

Nikola Janović otvorio prvi omladinski servis

Nema pozitivnih fudbalera na koronavirus u Engleskoj