Janović i Vuković obišli rekonstruisani košarkaški teren u Barutani

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković su sa direktoricom OŠ “Savo Kažić” Darkom Đukanović obišli košarkaški teren u Barutani u čiju je rekonstrukciju uloženo 30.000 eura.

“Ministarstvo sporta i mladih od svog osnivanja ima dobru saradnju sa Glavnim gradom, što pokazuju projekti koji stoje iza njih. Čak 17 rekonstrukcija fiskulturnih sala i sportskih terena jasan su pokazatelj posebne pažnje koju Ministarstvo posvećuje unapređenju sportske infrastrukture. Do sada su završeni radovi na devet projekata, dok su kod osam radovi u toku. Za navedene projekte u Podgorici, Janovićev resor izdvojio je sveukupno oko 500.000 eura, a sportski objekti biće dostupni za čak 21.700 učenika i studenata”, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

“Razvijanjem sportske infrastrukture pokazujemo da su briga o našim građanima i promocija zdravih stilova života neizostavan dio svake uspješne zajednice. Dakle, poruka je jasna – ako želimo da se što više djece i mladih bavi sportom moramo im stvarati još povoljnije uslove”, istakao je Janović.

foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar je dodao da djeca i mladi zaslužuju da imaju obezbijeđen prostor na kojem mogu da zaigraju, odnosno krenu i nastave sa ostvarivanjem svojih sportskih snova.

“Kao neko ko je cijelog života bio sportista, razumijem koliko dobra podloga, odnosno motivacija za bavljenje sportom može predstavljati jednom djetetu. Ono što me posebno čini radosnim jeste što se sada ja nalazim u prilici da omogućim našim građanima tu motivaciju i podlogu da se bave sportom jer zaista smatram da je on odličan korak ka razvijanju zdrave budućnosti naše države”, zaključio je Janović.

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković se zahvalio Ministarstvu sporta i mladih i ministru Janoviću, kao i ljudima iz Fudbalskog saveza i svim partnerima na podršci koju kontinuirano pružaju Glavnom gradu u oblasti unapređenja sportske infrastrukture.

foto: Ministarstvo sporta i mladih

‘Kada se osvrnemo iza sebe i kada shvatimo koliko je novca, energije i truda uloženo u sportsku infrastrukturu na teritoriji Glavnog grada i šta to sve znači za kvalitet života, posebno kada govorimo o uslovima za bavljenje sportom u osnovnim i srednjim školama, meni kao gradonačelniku ne ostaje ništa nego da konstatujem ogromno zadovoljstvo zbog toga” istakao je gradonačelnik Vuković.

On je najavio da će Glavni grad i ubuduće nastaviti sa značajnim ulaganjima u oblasti sporta, te da će se u narednom periodu rekonstruisati šest poligona.

”Zahvaljujući partnerstvu Glavnog grada i Ministarstva sporta, ove godine ćemo rekonstruisati šest sportskih poligona na teritoriji Glavnog grada, ne samo u užem gradskom jezgru, u Staroj Varoši i Bloku V, nego i u ruralnim područijima i prigradskim naseljima, počev od Pričelja u Piperima, do poligona u Mojanovićima, pa do ovog novog poligona koji smo dobili na Barutani”, zaključio je gradonačelnik, naglašavajući da se u Podgorici dešava svojevrsna renesansa jer se toliko toga radi na planu sportske infastrukture.

De Liht

Titula još nije osvojena: Poraz Juvea u Udinama

Nemanja Đurišić u Estudijantesu?