FIFA: Nema razloga za istragom, Infantino će nastaviti da obavlja dužnost

Međunarodni fudbalska federacija (FIFA) istakla je da švajcarske vlasti nemaju razlog za pokretanjem kriminalne istrage protiv njenog predsjednika Đanija Infantina.

U saopštenju FIFA dodaje da će Infantino nastaviti normalno da obavlja svoju dužnost.

U četvrtak su švajcarske vlasti otvorile istragu protiv Infantina zbog za sada nepoznatih kriminalnih radnji sa donedavnim švajcarskim glavnim tužiocem, Mihaelom Lauberom.

„Niti je bilo, niti ima apsolutno ikakvog razloga za otvaranje bilo kakve istrage, jer se nije dogodilo ništa što bi imalo bilo kakve veze sa kriminalnim djelatnostima. FIFA i njen predsjednik kategorički odbacuju bilo kakve implikacije, ili sugestije kako je predsjednik pokušao da izvrši nedozvoljen uticaj na švajcarskog glavnog tužioca. Poseban istražitelj Štefan Keler, koji je otvorio istragu, nije prikazao nikakve ozbiljne elemente ili legalne osnove za otvaranje istrage. Predsjednik FIFA će iz tog razloga nastaviti da obavlja svoje dužnosti u punom obimu, a u isto vrijeme i da sarađuje sa švajcarskim vlastima, kao i sa onima širom svijeta”, stoji u saopštenju FIFA.

Zvanično: Razišli se Žalgiris i Lendejl

Vlaisavljević

Vlaisavljević stigao u Rudar