Marko Vešović: Cilj mi je da se vratim u jaču ligu

Crnogorski reprezentativac i fudbaler poljske Legije Marko Vešović se polako oporavlja od teške povrede.

Vešović je krajem juna na meču sa Slaskom, kada nije bio ni u duelu sa protivničkim igračem, pokidao ligament koljena i na teren bi se mogao vratiti tek početkom 2021. godine.

28-godišnji Podgoričanin za Sportski.me kaže da proces oporavka ide dobro.

“Sve protiče kako treba. Svakodnevno radim vježbe i terapije i zadovoljan sam kako napreduje oporavak”, kazao je Vešović.

Naš reprezentativac je do povrede igrao dobro, bio kandidat za fudbalera godine. Međutim, poljski šampionat nije završen do kraja zbog pandemije koronavirusa.

Plan je da nova sezona počne na vrijeme, i to bez publike.

foto: Legia

“Zasada je sve redovno što se tiče plana i programa oko odigravanja nove sezone u Poljskoj. Situacija je dosta stabilna i nema prepreka da se ne bi igralo”, kazao je Vešović.

Cilj Legije za narednu sezonu se ne mijenja…

“Ambicije Legije su kao i svake godine – napad na Evropu i dupla kruna u domaćim okvirima”, nastavlja Vešović.

Vešović je prije Legije igrao u Torinu, ali se u italijanskoj Seriji A zadržao kratko, pa je uslijedio odlazak u Rijeku.

Da li je jedna od narednih želja odlazak u neku od TOP 5 liga…

“Naravno da je jača liga cilj svakog igrača, pa tako i moja. Međutim, sada je moj prioritet usmjeren na oporavak i da se vratim na teren. Sa Legijom imam još godinu ugovora, tamo sam srećan i zadovoljan tako da zasada ne razmišljam o nečemu drugom”, priča Vešović.

Pandemija je pomjerila i reprezentativni fudbal, ali samo do septembra.

foto: FSCG

Izabranici Faruka Hadžibegića će početkom narednog mjeseca odigrati dva meča, oba u gostima u C diviziji Lige nacija – protiv Kipra i Luksembruga.

U timu zbog povrede neće biti Vešovića.

“Nažalost, neću moći da u ovom ciklusu pomognem reprezentaciji i jako sam tužan jer se radujem svakom okupljanju i volim da igram za nacionalni tim. Nadam se da ćemo biti na okupu, zdravi i spremni, da nas neće pratiti peh povreda i otkazivanja. Kvalitet imamo i vrijeme je da ga pokažemo i da napravimo rezultat”, zaključio je Vešović.

Đenova opstala, Leće ide u Seriju B

NBA TOP 10: Maestro Dončić