Janović: Omladina iz svih regija se ravnopravno podstiče na razvijanje sopstvenog potencijala  

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik opštine Šavnik, Vlatko Vuković su otvorili omladinski servis u Šavniku u čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura.  

Ministarstvo aktivno radi na kreiranju novih mogućnosti za mlade sa posebnim akcentom na omladinu sa sjevera Crne Gore. Do sada je opredijeljeno oko 85.000 eura za četiri omladinska servisa u Mojkovcu, Šavniku, Plavu i Petnjici, a u toku su radovi za omladinski servis u Pljevljima za koji je Ministarstvo izdvojilo oko 15.000 eura. Navedeni omladinski servisi biće dostupni za čak 11.000 mladih ljudi.

“Vlada i Ministarstvo sporta i mladih su kroz Startegiju za mlade 2017- 2021 godine postavili jasan zadatak da obezbijede neophodnu podršku i resurse kako bi omladina iz svih crnogorskih regija ravnopravno imala mogućnost da razvija kompetencije, vrijednosti i karakteristike neophodne za kvalitetan život” – ističe Janović.

foto: ministarstvo sporta i mladih

Od ukupnog broja podržanih projekata iz sportske infrastrukture, čak 21 projekat se odnosi na unaprijeđenje stanja sportskih objekata u opštinama koje pripadaju sjevernoj regiji, što je procentualno oko 35%. Kada je riječ o opredijeljenim sredsvtima, od preko  2 miliona eura, koliko je do sada izdvojeno, čak polovina sredstava (odnosno preko milion eura je usmjereno za unaprijeđenje stanja sportske infrastrukture na sjeveru Crne Gore.

“Raduje me kada imam mogućnost da budem u direktnoj komunikaciji sa omladinom. Izuzetno je značajno da mladi širom Crne Gore u nama vidi ne samo pozdanog partnera, već i prijatelja koji prepoznaje njihove potencijale i koji je tu uz njih da sasluša njihovo viđenje sopstvenog položaja i unaprijedi i poboljša isti.”

foto: ministarstvo sporta i mladih

“Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstičemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku da će se ti benefiti dodatno uvećati” zaključio je ministar sporta i mladih.

Kovač ubijedio Jovića da dođe u Monako

Kraj blistave karijere: Iker Kasiljas se povukao iz fudbala