Maslova stigla u Podgoricu: Željno iščekujem izazove koji dolaze

Jedan od najvećih talenata ruskog rukometa Valerija Maslova doputovala je u Podgoricu. Desni bek koja je potpisala dvogodišnji ugovor sa našim klubom, posljednje je od pojačanja za narednu sezonu koje je stiglo u Crnu Goru, nakon što su se sa novim saigračicama ranije priključile Andrea Lekić, Alison Pino i Barbara Arenhart.

„Veoma sam srećna što sam sada ovdje i željno očekujem izazove koji dolaze. Uskoro ću biti sa ekipom i želim da dam svoj doprinos kako bih na najbolji način pomogla timu“,kazala je Maslova po dolasku u Podgoricu.

Pripreme našeg tima za novu sezonu prekinute su nakon što je jedna od igračica imala pozitivan test na corona virus, a nakon isteka obavezne 14-dnevne samoizolacije, igačice i članovi stručnog štaba će krajem ove sedmice odraditi nova testiranja, nakon čega će biti poznat plan za nastavak rada.

foto: ŽRK Budućnost

Maslova ja u januaru napunila 19 godina, a od sezone 2017/18 registrovana je za nastupe u Ligi šampiona u dresu Rostova.

U sezoni 2018/19 postigla je 19 golova u Ligi šampiona, dok je u prošloj koja je prekinuta zbog pandemije COVID-19, upisala pet pogodaka u dresu ruskog tima.

Za rusku reprezentaciju debitovala je u maju 2018. sa 17 godina u kvalifikacionom duelu protiv Portugala za plasman na Evropsko prvenstvo, a bila je na spisku tadašnjeg selektora Evgenija Trefilova za šampionat koji je održan u Francuskoj.

Nastupala je za mlađe reprezentativne selekcije Rusije, a najveći uspjeh ostvarila je 2018. godine, kada je bila jedna od najboljih u timu koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za juniorke u Poljskoj.

Glas za Glas

Tores: U Sitiju sam zbog Gvardiole