Kontinuirano dobra saradnja Ministarstva sporta i mladih i Glavnog grada

Ministar sporta i mladih Nikola Janović bio je u radnoj posjeti opštini u okviru Glavnog grada Golubovci. Tom prilikom je sa predsjednicom opštine, Tanjom Stajović obišao košarkaški teren za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo opredijelilo oko 20.000 eura, a Glavni grad Podgorica 27.000.

Sportski teren koji je otvoren u Golubovcima jedan je od 17 projekata sportske infrastrukture koji je Janovićev resor do sada rekonstruisao u Glavnom gradu, a na raspolaganju je za preko 1000 korisnika i oko 100 mališana.

foto: Ministarstvo sporta i mladih

Od 17 navedenih projekata, za koje je opredijeljeno oko 485.000€, i koji su dostupni za oko 22.000 korisnika, više od polovine je već realizovano, dok su ostali u procesu realizacije.

“Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Glavnom gradu. Idejni cilj Ministarstva je da kroz sportsku infrastrukturu pruži djeci, mladima, rekreativcima i profesionalnim sportistima potrebne uslove da se aktivno bave sportom. Jasno je da se na taj način djeca sklanjaju sa ulice i usmjeravaju na ispravan i zdrav put, te je samim tim moje zadovoljstvo još veće što se nalazim u mogućnosti da im u tome pomognem.” istakao je Janović.

Ministarstvo sporta i mladih će u narednom periodu rekonstruisati i fiskulturnu salu u osnovnoj školi “Zarija Vujošević”.

foto: Ministarstvo sporta i mladih

Predsjednica opštine Golubovci, Tanja Stajović zahvalila se Ministarstvu sporta i mladih na saradnji, te istakla da se raduje budućim zajedničkim projektima.

“Zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih rekonstruisali smo ovaj teren površine 544 m2, vrijednosti 47.800€. Ministarstvo je uložilo 20.000 eura, a Glavni grad 27.800. Rekonstruisan je kompletan teren, postavljenaje tartan podloga, urađene su montažne tribine, a postavljena je i nova ograda. U narednih nekoliko dana ćemo početi sa iscrtavanjem murala košarkašu koji je rođen u ovom selu i koji je odigrao puno utakmica za nekadašnju SFRJ, a to je gospodin Žarko Knežević. Završetkom rekonstrukcije ovog terena smo zaokružili jednu lijepu priču i poboljšali sportsku infrastrukturu”, istakli su iz Glavnog grada.

Rekord karijere Bogdana Bogdanovića

Rastali se Prosinečki i Kajzeri