Crnogorska mladost garant evropske budućnosti

Povodom Međunarodnog dana mladih ministar Nikola Janović, potpisao je Memorandum o saradnji sa izvršnim direktorom kompanije “Amplitudo”, Nenadom Novovićem, koji ima za cilj uspostavljanje digitalne platforme koja će mladima pružati ažurirane informacije i podatke o temama koje su od značaja za njih.

„Kroz sprovođenje aktivnosti iz Programa ostvarivanja javnog interesa u oblasti omladinske politike za 2020. godinu ostvarujemo naš primarni cilj, a to je konkretno poboljšanje položaja mladih u svim oblastima i segmentima društva. Svjesni činjenice da živimo u digitalnoj eri, osnivanjem platforme koja će biti besplatna i dostupna, crnogorskoj omladini omogućavamo pristupačnijim podatke i informacije koje se odnose na njih.“, kazao je Janović.

foto: Ministarstvo sporta i mladih

„Draga omladino, čestitam vam Međunarodni dan mladih, a posebno sam ponosan na istrajnost, požrtvovanost i strpljenje koje pokazujete u godini punoj izazova kada čitava ljudska civilizacija vodi planetarnu borbu za očuvanje zdravlja stanovništva. Ponosni na sve sto je uradjeno u ovom mandatu, Ministarstvo sporta i mladih će, kroz otvoren i partnerski odnos sa mladima ali i sa svima koji rade sa i za mlade, nastaviti da doprinosi vašem osnaživanju u različitim oblastima društvenog života. Mladi u Crnoj Gori moraju vjerovati u to da svojim aktivizmom i znanjem stvaraju bolju budućnost za sebe i zajednicu kojoj pripadaju. I zato draga omladino, biti mlad znači kreirati sadašnjost i budućnost.”, zaključio je ministar sporta i mladih.

foto: Ministarstvo sporta i mladih

“Nama je izuzetno drago što je Ministarstvo sporta i mladih CG uspješno identifikovalo potrebe naših mladih, a potom i način da te potrebe zadovolji pronašla upravo kroz saradnju sa Amplitudom. Kako naša kompanija svoje vrijednosti gradi, a viziju oslanja na mlade – bilo da se to odnosi na edukaciju i upošljavanje kadrova kroz našu Akademiju, podršku njihovim idejama i projektima kroz startup projekte ili izradu servisa za njih – nije nam bilo teško da ovu saradnju realizujemo kreirajući platformu YOUTHRO koju je predstavio Boris Banjac. Našim mladima čestitam Međunarodni dan mladih. Vjerujemo da je ovo samo početak svega onoga što ćemo zajedno uraditi za njih.”, rekao je ovim povodom Nenad Novović.

Kreg Tajli: Vjerujem da će se Autralijan open igrati

Mijović: Očekuje nas izazovna sezona, nadam se i uspješna