Dušan Simonović jedini kandidat za mjesto predsjednika COK-a

Izborna Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) biće održana 9. septembra, a jedini kandidat za predsjednika biće dosadašnji prvi čovjek te asocijacije, Dušan Simonović, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora.

Saopšteno je da se u skladu sa Statutom COK, a saglasno Povelji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), izbori za predsjednike svih nacionalnih olimpijskih komiteta održavaju u periodu od šest mjeseci nakon završetka olimpijskog ciklusa.

“Upravni odbor COK, uz konsultacije i saglasnost MOK, donio je odluku o održavanju izbora za predsjednika i organe COK za naredni mandatni period”, piše u saopštenju.

Navodi se da je Upravni odbor utvrdio da je jedini kandidat za izbor predsjednika COK za naredni mandatni period, Dušan Simonović, koji je do sada obavljao tu funkciju.

“Simonovića je predložilo 12 nacionalnih sportskih saveza, dok drugih prijedloga nije bilo. Kandidat za predsjednika COK će Skupštini predstaviti plan i program rada za četvorogodišnji mandatni period”, piše u saopštenju.

Nacionalni sportski savezi predložili su delegate za Skupštinu COK za novi mandatni period.

Saglasno dostavljenim predlozima, Skupština COK brojaće 46 predstavnika nacionalnih sportskih saveza.

Savezi čiji se sportovi nalaze na programu Olimpijskih igara imaju 30 predstavnika, Klub crnogorskih olimpijaca četiri, Sportska komisija dva, a ostali sportski savezi i asocijacije deset predstavnika.

Simonović je na čelu COK od 28. maja 2003. godine.

Mandat mu je produžen na Skupštini 23. novembra 2008, novu podršku dobio je 3. novembra 2012, kao i 3. novembra 2016. godine.

Zvezda počela pripreme: Obradović zadovoljan motivacijom igrača

Čeferin: Vjerujem da će se EURO igrati naredne godine