Zvezda počela pripreme: Obradović zadovoljan motivacijom igrača

Košarkaši Crvene zvezde počeli su pripreme za sezonu koja nosi puno neizvjesnoti zbog pandemije kornavirusa.

Saša Obradović, trener, rekao je da je na prvom djelu priprema na Kopaoniku akcenat na bazičnoj pripremi i stvaranju hemije u ekipi.

“Crveno-bijeli” će ukupno 17 dana provesti na planini gdje će raditi na sticanju kondicije i uigravanju tima.

”Mislim da su svi jedva dočekali da počne da se igra posle pauze koja je trajala nekoliko mjeseci. Treba biti pametan i dobro osmisliti naredni period u kom je rizik od povreda sigurno malo veći. Međutim, najvažnije je da smo se skupili i da smo počeli sa treninzima, upoznavanjem i pravljenjem dobre hemije. Prvi utisci su dobri, igrači su došli prilično spremni što je mnogo važno. Prvi dio koristimo za bazične pripreme u kombinaciji sa tehnički-taktičkom pripremom”, rekao je Obradović za klupski sajt.

Akcenat novog stručnog štaba jeste zdravlje igrača poslije nesvakidašnje pauze.

“Prva faza će biti sigurno umjerenija nego što je to inače bilo. Mislim da treba da vodimo računa o zdravlju igrača, vrlo smo disciplinovani što se tiče mjera i onoga što propisuje zdravstvo. U ovom hotelu ponekad i nije lako da se ne slikate i odbijati nekoga, ali smo prihvatili to kao jedan dio mjera koje moramo da poštujemo. Što se samog tima tiče, ponavljam, došli su igrači prilično motivisani. Znaju koji su ciljevi i koja su očekivanja i željni su da se dokažu”, istakao je Obradović.

On je takođe dodao da će izuzetno važan biti timski duh i hemija među igračima.

“Osim bazičnih fizičkih priprema, koje su jak preduslov za igranje u kontinuitetu, izuzetno je važno da stvorimo hemiju između igrača, novajlija, čak i nekih igrača koji su tu koji se poznaju. Stariji Zvezdini igrači treba da prihvate nove igrače, a novi Amerikanci moraju sa svojim sunarodnicima da se socijalizuju. Mislim da izborom dobrih karaktera, a to je ste sigurno, dio posla je urađen. Drugi dio posla je pred nama, uz to da ostanemo zdravi i to će biti akcenat u narednih 17 dana”, zaključio je Obradović.

Sahranjen Vladica Popović

Dušan Simonović jedini kandidat za mjesto predsjednika COK-a