Navijači prikupili pola miliona funti za pomoć Viganu

Vigan je 1. jula ove godine postao prvi profesionalni engleski klub koji je zbog posljedica pandemije koronavirusa proglasio stečaj.

Do toga je došlo samo četiri nedelje nakon što je klub preuzeo konzorcijum iz Hong Konga i nakon što su novi vlasnici priznali da nemaju novca da izdržavaju klub i ponudili ga na prodaju.

Engleska fudbalska liga odredila je stečajne upravnike koji treže kupca za klub. Rok je bio ponedeljak (31. avgust), ali je najavljeno da će taj rok biti pomjeren.

U međuvremenu, navijači su uspjeli da dan prije tog prvog postavljenog roka prikupe pola miliona funti kako bi spasli svoj klub. Sada su zacrtali da na već prikupljenu sumu pokušaju da skupe još 250.000 funti do petka.

Navijači su se organizovali nakon što je postalo jasno da kupac vjerovatno neće biti pronađen u određenom roku. U saopštenju koje je objavilo zvanično udruženje navijača Vigana se navodi:

“Izuzetno smo zadovoljni što smo u prethodnih sedam dana uspjeli da pokrenemo navijače i da pokušamo da pomognemo klubu kada smo i sami u problemima. Apsolutno smo uvjereni da će naš klub iz svega ovoga izaći snažniji jer navijači rade zajedno da obezbijede njegovu budućnost”.

Ranije ove godine navijači Vigana prikupili su 200.000 funti što je klubu omogućilo da se takmiči u Čempionšipu, ali kada se iskomplikovalo sve oko preuzimanja kluba, zbog proglašenja stečaja klub je kažnjen oduzimanjem 12 bodova i zbog toga je izbačen u Ligu 1.

Vigan će se ove sezone takmičiti u Ligi 1.

Vukotić odabrao adute za Kazahstan

Pogledajte detalje sa treninga fudbalske reprezentacije (FOTO)