Vukotić odabrao adute za Kazahstan

Selektor U-21 reprezentacije Miodrag Vukotić saopštio je spisak igrača koji konkurišu za nastup u meču sa Kazahstanom u 7. kolu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vukotić je pozvao 23 igrača – golmani: Lazar Carević (Barselona B, Španija), Filip Đukić (Hvidorve, Danska), Balša Popović (Grbalj); odbrana: Ognjen Obradović, Miloš Drinčić, Luka Malešević, Nikola Kumburović (Iskra), Danilo Pešukić (Dečić), Stefan Milić (Dinamo Z, Hrvatska), Anto Babić (Budućnost), Bojan Roganović (OFK Titograd); vezni red: Danilo Marković (Dečić), Vasilije Terzić (Budućnost), Miloš Brnović (OFK Titograd), Ilija Vukotić (Benfika B, Portugal), Milutin Osmajić, Balša Dubljević (Sutjeska), Srđan Krstović (Zeta); napad: Nikola Krstović (Crvena zvezda, Srbija), Marko Rakonjac (Čukarički, Srbija), Ivan Vukčević (Zeta), Balša Sekulić (Podgorica).

Duel sa Kazahstanom na programu je 3. septembra od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, na stadionu ,,Ortaljik“ u Almatiju, nekadašnjem glavnom gradu ove države.

-“Okupljamo se nakon dugo vremena, posljednji put zajedno smo bili u novembru. Ipak, nadam se da će igrači koji su na spisku odgovoriti zahtjevima. Za nas je ovo važna, ali i teška utakmica, u kojoj ćemo ići na pobjedu. Nedostaje nam nekoliko igrača, što zbog povreda, što zbog lošeg položaja u klubu, međutim, očekujem da igrači koji su tu pruže maksimum i dokažu da zaslužuju poziv u reprezentaciju”, istakao je selektor Vukotić.

,,Sokoli“ nakon šest kola imaju četiri boda, a upravo je Kazahstan jedna od ekipa koja je uspjela da ih savlada.

-“Ne mogu biti zadovoljan bodovnim saldom, ali, sa druge strane, mogu biti zadovoljan igrom u većini utakmica. Nijesmo imali sreće u par mečeva, malo nam je falilo pa da imamo mnogo bolju situaciju na tabeli. Zbog toga je važno da dođemo do pobjede u Kazahstanu”, dodao je Vukotić.

“Sokoli” počinju pripreme za Ligu nacija

Navijači prikupili pola miliona funti za pomoć Viganu