Boljević: Reprezentacija nam je dala sve, vrijeme je da joj vratimo

Najbolji crnogorski fudbaleri imali su danas uobičajen pripremni dan u vrijeme koronavirusa – u jutarnjim časovima obavili su testove na kovid-19, u sklopu Uefinog protokola, koji zahtjeva testiranje igrača i ostalih članova nacionalnog tima najmanje 72 sata pred početak svake međunarodne utakmice.

Iščekivanje rezultata, koji bi trebalo da budu gotovi ujutro, ne stvara tenziju, jer su na takve stvari već i navikli u svojim klubovima, kaže Aleksandar Boljević.

Crna Gora u subotu na Kipru počinje drugi nastup u C Ligi nacija, tri dana kasnije gostuje i Lusemburgu, nakon neslavno završenog prethodnog ciklusa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naš tim je na osam mečeva osvojio svega tri boda iz tri remije, uz tri postignuta, a 22 primljena gola.

Fudbalski ponos je povrijeđen…

“Nismo u situaciji da obećavamo mnogo, a svjesni smo da ni očekivanja nisu velika. Možda je i tako bolje, jer uvijek smo podbacili kada se očekivalo mnogo. Sada moramo da vrijedno radimo i spremamo se, kako bismo pokazali da vrijedimo mnogo više”, ističe fudbaler Standarda iz Liježa.

Početak nove priče je važan i sa takmičarskog aspekta, ali i zbog sampouzdanja.

“Mislim da je kvalitet ekipa u grupi izjednačen i da je jedan meč neće da odluči. Lakše je kada se krene pobjedom, ali ističem da ne možemo da prijetimo, već samo da uradimo sve krenemo kako želimo”, rekao je Boljević.

Još jedan motiv imaju igrači koji sada nose dres nacionalnog tima da u novom ciklusu budu bolji, mnogo bolji nego u prethodnom…

“Nama je reprezentacija dala bukvalno sve, mnogo nam je pomogla u karijeri, promovisala nas. Vrijeme je da to vratimo nacionalnom timu, naša dužnost je da damo sve od sebe. Siguran sam da ćemo uraditi sve što možemo da tako bude”, kazao je Boljević.

Izabrano predsjedništvo ABA lige, Partizan prijeti

Kraj za Kovinić: Danka ispustila pobjedu protiv Magde Linet